Хрват Комшић оптужио Шмита да држи страну Хрватима, нада се да то није политика Берлина

УПОЗОРИО ГА ДА ЋЕ „ИЗАЗИВАТИ СУМЊУ“ – СВЕ ШТО БУДЕ ДАЉЕ РАДИО

* Изјавио да су се на Шмитовом скупу чуле “страшне” изјаве о Сарајеву и једном народу

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Жељко Комшић рекао је да лоше што је Кристијан Шмит, високи представник у БиХ, заузео једну страну.

        “Чим ви то урадите, у проблему сте. Онда све што ради даље ће изазивати сумњу”, казао је Комшић, након данашњег разговора са амбасадорима ЕУ у БиХ.

       Комшић каже да је на састанку разговарано и са Ангелом Меркел, немачком канцеларком и да је она казала да Шмитов став није званичан став Немачке.

       Додао је да су се на Шмитовом скупу чуле “страшне” изјаве о Сарајеву и једном народу.

       “Никад Сарајево није било мјесто које је припадало само једном народу, увијек је било мјеста за свакога. Данас причамо о томе јер има људи који изађу и лупну глупост”, истиче Комшић и додаје немачка влада није своју политику променила ни за милиметар, а Шмита треба питати за његове изјаве.

       Додао је да је су на састанку основне теме биле блокаде које су на снази, посебно оне које се односе на одржавање избора наредне године.

       О ограничавању мандата чланова Председништва, опцију која се појавила као могућност деловања високог представника, Комшић је казао да то није ни правно могуће јер је то дио Дејтонског споразума, а то Шмит не може мењати.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари