Човић: Милорад Додик није проблем БиХ, поготово није - једини

ОДБАЦИО КРИТИКЕ НА СВОЈ РАЧУН ЗБОГ НАСТУПА НА ПОСЕБНОЈ СЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС

* Упитан да ли су Бакир Изетбеговић и СДА главни кривци што долази до прегласавања Хрвата, Драган ЧОВИЋ рекао: То је бошњачка политика. Она је на концепту грађанског, како владати Федерацијом, створити грађански концепт који је згодан за уши људи који долазе извана, а кроз бројност направити централизацију, унитаризацију Федерације и БиХ

___________________________________________________________

         ДРАГАН Човић, лидер ХДЗ БиХ, изјавио је да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик није проблем, поготово не једини проблем БиХ.

       Човић је за РТЛ говорио да је први пут у животу отишао на позив председника Народне скупштине Републике Српске где се на посебној седници обратио посланицима, наводећи да је потреба било више и да је то било вишеструко корисно.

       „Требало је припремити оно што слиједи, а то је укљученост и српског народа у преговоре и добро је с колегама размијенити ставове. Представио сам им што смо говорили у Неуму јер су нас џентлменски пустили да сами одговарамо", рекао је Човић, који се у Загребу састао са хрватским премијером Андрејом Пленковићем.

       Он је констатовао да је Република Српска реалност од Дејтона па надаље.

       „Разговарали смо о повратку у институције БиХ. Не можете усвојити изборни закон ако их нема тамо и разговарали смо о позицији хрватског народа у БиХ и вишеструко је било корисно што сам се обратио", истакао је Човић.

       Истакао је да се највећим делом слаже са председником Хрватске Зораном Милановићем да Додик није проблем, поготово једини проблем БиХ.

       „Он износи своје ставове како би се очувао и заштитио од утицаја који могу доћи од бројнијег народа", навео је Човић.

       За разговоре у Неуму о изборном законодавству, који су завршени без договора, Човић је рекао да су у том формату окончани.

       На питање да ли су Бакир Изетбеговић и СДА главни кривци што долази до прегласавања Хрвата, Човић је рекао да не би тако рекао већ да је то бошњачка политика.

       „Она је на концепту грађанског, како владати Федерацијом, створити грађански концепт који је згодан за уши људи који долазе извана, а кроз бројност направити централизацију, унитаризацију Федерације и БиХ", рекао је Човић и додао да то не може направити само СДА.

       Он је закључио да Хрватска жели створити амбијент у БиХ, али искључиво у складу са Уставом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари