ХДЗ БиХ: Бошњаци стварају привид државног удара који приписују хрватском народу

ГЛАВНА ХРВАТСКА СТРАНКА УПОЗОРИЛА: „ПОЛИТИЧКИ ПРОГОНИ СУ СЛИКА ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА“

        ХДЗ БиХ оценио је да је вршење притиска на рад правосудних институција, посебно порукама које се шаљу у јавни простор, незапамћена пракса у једној правној држави и као неистините одбацио нападе СДА поводом правосудних процеса који су у последњих неколико дана у фокусу јавности.

        "Користећи се стварањем привида државног удара од стране хрватског народа, бошњачки политички представници свесно обмањују јавност и перу руке пред властитим народом", наводи се у саопштењу ХДЗ БиХ.

        И указује да је смена Федералног штаба цивилне заштите билапротивна свим процедурама које предвиђају ванредне околности.

        „Сви следећи догађаји упућивали су на радње које у себи садрже нелегалне и криминалне елементе. Узимајући у обзир да је одређени део потенцијалних доказа већ доспео у медије, јавност се може уверити да је процес набавке, сада већ спорне медицинске опреме, извршен крајње нетранспарентно и законски упитно. Сходно, уколико се докаже њихова одговорност, сви појединци требају одговарати за властите поступке", наводи се у саопштењу ХДЗ БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари