Шолцу окреће леђа и његов вишегодишњи лични биограф Ларс Хајдер

ОЦЕНИО: ПОРЕД МЕРКЕЛОВЕ ЈЕ МОГАО И ДА СПАВА, А САДА „ЧВРСТО СПАВА КАО КАНЦЕЛАР“

Олаф Шолц

* „Да би спасао актуелну власт, Олаф Шолц треба да се промени, а он је политичку каријеру изградио управо на неспремности да се мења“

______________________________________________________

         БИОГРАФ немачког канцелара Олафа Шолца - Ларс Хајдер - дуго је бранио канцелара од напада и критика, али је сада нестало чак и његово поверење у шефа државе, објавио је Focus.

         Немачки лист наводи да је „тиква пукла“ због Шолцовог „буџетског трика” који је земљу увео у кризу.

         Хајдер је уз Шолца годинама, али сада наглашава да је то била његова лична идеја и да је на тај начин покушао да се извуче из тешке финансијске ситуације:

         „Али, покушај је пропао, па је имиџ канцелара претрпео непоправљиву штету. То је највећи пораз у његовој политичкој каријери. Нисам сигуран да ће поверење бирача икада више повратити. А због губитка поверења, Шолцу, као и целој владајућој коалицији, прети колапс у Бундестагу.

          - Да би спасао актуелну власт, Шолц треба да се промени, али он је своју политичку каријеру изградио управо на неспремности да се мења, па је такав развој догађаја мало вероватан. Претходно је Шолц, поред бивше канцеларке Ангеле Меркел, „мирно“ спавао чак и током турбулентних самита Г20. Сада чврсто спава као канцелар“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари