Путин одликовао Стивена Сигала Орденом пријатељства

СЛАВНИ АМЕРИЧКИ ГЛУМАЦ ИМА И ДРЖАВЉАНСТВО РУСИЈЕ И ЧЛАН ЈЕ СТРАНКЕ ПИСЦА ЗАХАРА ПРИЛЕПИНА

* У августу 2022, Сигал је отпутовао у Доњецку Народну Републику (ДНР), где је посетио рушевине колоније у Јеленовки, где су држани заробљени украјински војници који су погинули од последица гранатирања од стране својих. Потом је објавио да ће снимити документарац о Донбасу

___________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин одликовао је америчког глумца, специјалног представника руског Министарства иностраних послова Стивена Сигала Орденом пријатељства.

         Сигал је први пут посетио Русију почетком 1990-их, а орден је добио „за велики допринос развоју међународне културне и хуманитарне сарадње“.

         Славни холивудски глумац је именован за специјалног представника руског Министарства иностраних послова 4. августа 2018. године. Са задатком да промовише развој руско-америчких односа у хуманитарној сфери.

         Касније, у октобру 2021, Сигал - који има стручно искуство деловања према Јапану - обећао је да ће дати све од себе да „поправи односе Русије и Јапана.“

         У августу 2022, Сигал је отпутовао у Доњецку Народну Републику (ДНР), где је посетио рушевине колоније у Јеленовки, где су држани заробљени украјински војници који су погинули од последица гранатирања од стране својих.

         Међу погинулим су били и припадници терористичке организације „Азов“ забрањене у Руској Федерацији.

         Потом је Сигал објавио да ће снимити документарац о Донбасу.

         Стивен Сигал је амерички филмски глумац и продуцент и мајстор аикида.

         Члан је странке Праведна Русија - За истину чији је лидер руски писац Захар Прилепин.

          Има и држављанство Руске Федерације.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари