Медведчук: Формираћемо покрет против Зеленског - Украјина више не постоји као држава

ДО ХАПШЕЊА И ДУГОГ КУЋНОГ ПРИТВОРА – ЊЕГОВА ПАРТИЈА БИЛА ПОПУЛАРНИЈА ОД СТРАНКЕ ЗЕЛЕНСКОГ

Виктор Медведчук

* Виктор МЕДВЕДЧУК: „Неонацизам се увукао у само срце државне политике... Украјина је престала да буде суверена 2014. године, када је дошла под потпуну спољну контролу Запада“

* „Украјинска економија је уништена. Пад БДП премашио је 30%. Када је била глобална криза 2008-2009, пад је био 14 одсто, али је надокнађен до 2013. године. Аови што сада владају нису били у стању да обнове оно што је било 2013. године. Дакле, нема економије“

____________________________________________________________

         У УКРАЈИНИ постоје људи који се не слажу са курсом Владимира Зеленског, треба их ујединити у један покрет, рекао је опозициони политичар Виктор Медведчук чија је Опозициона платформа – За живот, док га није ухапсио режим Владимира Зеленског, била популарнија од странке шефа државе.

         Медведчук је месецима био у кућном притвору, а сада наглашава: „Неопходно је да и у Русији, и у Украјини, и на Западу, чују глас те друге Украјине. Она постоји и против је Украјине која се ујединила у пећинској антируској хистерији. У русофобији“.

         Нагласио је да данас питање није - каква ће бити будућност Украјине, већ - будућности Украјинаца јер данас, заправо, Украјина не постоји“:

         „Земља не испуњава статус независне и демократске државе. Престала је да буде суверена 2014. године, када је дошла под потпуну спољну контролу Запада“.

         Медведчук је у наставку рекао:

„         Говорим о Украјинцима који су и у Украјини, и у Русији, и у другим земљама.

Након хапшења

         То су милиони који се не слажу са поступцима Зеленског. Треба их ујединити заједничким идејама, заједничким представљањем. Украјина као држава не постоји, а њена економија је уништена. Пад БДП премашио је 30%. Када је била глобална криза 2008-2009, пад је био 14 одсто, али је надокнађен до 2013. године. А ови што сада владају нису били у стању да обнове оно што је било 2013. године. Дакле, нема економије“.

         Према речима Медведчука, ниво производње у Украјини је смањен за 70 одсто, а незапосленост достигла 35 одсто.

         Упозорио је да у Украјини нема државе и зато што је неонацизам у срцу државне политике земље:

          „Све док неонацизам доминира земљом, причање о њеној будућности је не само нетачно, већ и погрешно“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари