Туча у врху украјинског режима – нокаутер бивши секретар државног савета безбедности

ПРЕЋУТАО ПУТИНОВУ ОПТУЖБУ ДА СУ РУСИ ИЗЛОЖЕНИ НАСИЛНОЈ УКРАЈИНИЗАЦИЈИ

* Преко пољског листа Gazeta Wyborcza Петар Порошенко одреаговао на чланак-манифест Владимира Путина, написавши и ово: „Ми смо украјинска политичка нација, чији су равноправни чланови грађани различитог етничког порекла, различитих вероисповести и језичких заједница“

__________________________________________________________

       УКРАЈИНЦИ само што једни другима усред Кијева не скидају главе.

       Дошло је до туче чак и међу бившим секретарем Совета за националну безбедност и одбрану Александра Дањилука и Тимофеја Милованова, саветника шефа администрације Владимира Зеленског.  

       Милованов је био безмало нокаутиран ударцем у око.

       Све се догодило на прослави рођендана Дањилука, а почело је од `набацивања` Милованова да је слављеник био на страни 2014-те насилно свргнутог шефа државе Виктора Јануковича.

       Дањилук му је узвратио да је „од првог дана био на (кијевском) мајдану“, али му је то било мало пра је – севнуло...

       Све се догодило у дану у којем је бивши председник Украјине Петар Порошенко у пољском листу „Газета Биборча“ (Gazeta Wyborcza) објавио свој одговор на чланак-манифест Владимира Путина у којем је нагласио да су Руси и Укрјинци „један народ“.

       Порошенко му је преко пољског листа поручио:

       „Ми смо украјинска политичка нација, чији су равноправни чланови грађани различитог етничког порекла, различитих вероисповести и језичких заједница“.

       Додао је да Украјинци имају и „осећај припадања европској цивилизацији“.      

       Једино ни реч није написао поводом упозорења руског лидера да је у Украјини у току „присилна промена националног идентитета“ и да Руси приморавају да се одрекну својих корена и да поверују да им је Русија непријатељ“.         

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари