Техеран: Шпијунаже још неких земаља помогле Израелу да убије Фахризадеха

ПОГОЂЕН СА ДВА МЕТКА – У БОК И ЛЕЂА - САМО ШТО ЈЕ ИЗАШАО ИЗ БЛИНДИРАНОГ АУТОМОБИЛА 

* Пуцано компјутерски навођена из Нисана чији је власник крајем октобра напустио Иран. То возило је после испаљеног рафала одлетело у ваздух

* Ово подразумева да је ватру усмеравао компјутер, а не човек. Односно:  вероватно и човек, али – дистанционо и преко компјутера...

__________________________________________________________

       ОБАВЕШТАЈНИ функционер иранског парламента Аболфаз Амуи изјавио је да су Израелу у организовању атентата на атомског физичара Мохсена Фахризадеха помагале шпијунске централе још неких земаља.

       Амуи је ово рекао након затвореног заседања националног парламента којем су присуствовали и високи званичници иранских обавештајних служби и Министарства одбране.

       Иранска новинска агенција Фарс објавила је неке детаље о том атентату.          

       Навела је да је Фахризадехов блиндирани аутомобил, у којем је била и његова супруга, 27. новембра ујутро кренуо  из града Ростамкола у провинцији Мазандаран на северу Ирана према градићу Абсард, у близини Техерана, где је извршен атентат.

       Пратила су их три аутомобила са обезбеђењем. Када је онај који је био на челу повећао растојање „да провери ситуацију“ – на Фахризадехово возило је отворена ватра.

       Он је наводно помисли да је аутомобил наишао на неку физичку препреку или да има проблеме са мотором. То је био разлог да изађе из возила.

       Истог тренутка је на њега отворена аутоматизована рафална ватра из аутомобила Нисан удаљеног 150 метара.

       Ово подразумева да је ватру усмеравао компјутер, а не човек. Односно:  вероватно и човек, али – дистанционо и преко компјутера...

       Телохранитељ је својим телом наводно заклонио Фахризадеха, али физичара ипак погодила два метка. Један у бок и један у леђа.

       Телохранитељ је изрешетан са неколико метака.

       Након тога Нисан је експлодирао.

       Све је трајало само три минута.

       Власник Нисана је напустио Иран још  29. октобра.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари