Штајнмајер: Неозбиљно је сада позивати на прекид ватре у Украјини

ПРЕДСЕДНИК НЕМАЧКЕ ПРИЗНАО ДА НЕ ВИДИ ИЗЛАЗ ИЗ УКРАЈИНСКЕ СИТУАЦИЈЕ

* Примирје би у овом тренутку би, у ствари, значило признање неправде која се већ догодила“, рекао је Штајнмајер, не кријући да има на уму и резултате референдума о припајању Русији Доњецке и Луганске Републике (ДНР и ЛНР) Запорошке и Херсонске области

 

          ПОТПУНО је нереално очекивати да Немци не буду – Немци.

         Позиви на прекид ватре у Украјини тренутно нису озбиљни – изјавио је немачки председник Франк-Валтер Штајнмајер у интервјуу за Дојче веле.

          „Било какви позиви на прекид ватре тренутно уистину нису озбиљни. Јер, примирје би у овом тренутку би, у ствари, значило признање неправде која се већ догодила“, рекао је Штајнмајер, не кријући да има на уму и резултате референдума о припајању Русији Доњецке и Луганске Републике (ДНР и ЛНР) Запорошке и Херсонске области.

          Штајнмајер је у наставку истог интервјуа признао тренутно не види излаз из ситуације у Украјини и поводом Украјине

          „Још увек смо у фази када не можемо тачно да кажемо како би безбедносне гаранције Украјини могле да изгледају, нити - ко ће их дати и какав би њихов садржај требало да буде. Зато што је садржај таквих гаранција директно повезан са окончањем непријатељстава. А пошто се крај непријатељстава још не назире, не могу се формулисати ни безбедносне гаранције“.

          Штајнмајер је 7. новембра указао на право Украјине да донесе одлуку о преговорима. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари