Српски генерал Гојко Кнежевић нови начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ

ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ СЕ – ПОСЛЕ ПРЕКИДА КОЈЕ ЈЕ ТРАЖИО БЕЋИРОВИЋ – УСАГЛАСИЛО ОКО ГЕНЕРАЛСКОГ КОРА

* Мирзет Лубеновић је преузео дужност команданта Оперативне команде ОС БиХ, док су за заменике команданта предложени Небојша Бошњак за операције и Здравко Резо за ресурсе

____________________________________________________________

         СРПСКИ генерал Гојко Кнежевић именован је на седници Председништва БиХ за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

         Самa седница је на захтев бошњачког члана Председништва, Дениса Бећировића, више пута прекидана ради додатиних консултација, али сучланови Председништва ипак постигли сагласност о именовању Генералског кора.

         Генерал Кнежевић, који је предлог СНСД-а, на челу ОС БиХ замениће Сенада Машовића, коме је мандат истекао још пре готово две године.

         На места Кнежевићевих заменика за операције, односно ресурсе, изабрани су Томо Коленда и Мирсад Ахмић.

         Мирзет Лубеновић је преузео дужност команданта Оперативне команде ОС БиХ, док су за заменике команданта предложени Небојша Бошњак за операције и Здравко Резо за ресурсе.

         За команданта Команде за подршку именован је Мартин Пропадало.

         Јасмин Чајић је заменик команданта Команде за подршку ОС БиХ за операције, а Радован Јовић за заменик команданта Команде за подршку ОС за ресурсе.

         Командант Четврте пешадијске бригаде је Славен Блавицки, а Фахир Жилић командант Пете пешадијске бригаде, док је Милорад Крајшумовић командант Шесте пешадијске бригаду Оружаних снага БиХ.

          За генералног инспектора у Генералном инспекторату Министарства одбране именован је Един Фако.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари