Рекао да Хитлер није поступао правилно, али да га донекле разуме

ПОЗНАТИ ДАНСКИ РЕЖИСЕР ЛАРС ФОН ТРИЕР

САСЛУШАН У ПОЛИЦИЈИ

  • Триер по изласку из полиције рекао да нема способност да своје мисли изражава са потребном јасноћом, па додао: «Одсад ћу се посветити само филму и уздржавати се од сваког јавног изношења својих размишљања и оцена»

        ДАНСКА полиција саслушала је – на захтев француског државног тужиоца - познатог филмског режисера Ларса фон Триеара поводом његових изјава о Хитлеру на конференцији за медије у кану у мају ове године.

        Позив у полицију га је изненадио, признао је и сам Триер, али је нагласио да против њега не постоји никаква и ничија оптужница. То нису тражили ни Французи. Можда и зато што је Данац, говорећи о себи и својим коренима поводом пројекције филма «Меланхолија», рекао да он «донекле разуме Хитлера» иако је урадио и ствари које сам Триер не сматра исправним.

        Триеров адвокат је саопштио да његов клијент ничим није изашао из оквира допуштене слободе мисли и говора. Сам Триер је због свега изразио жаљење и нагласио да му је непријатно. За себе је при том рекао да нема способност да своје мисли изражава са потребном јасноћом, па додао: «Одсад ћу се посветити само филму и уздржавати се од сваког јавног изношења својих размишљања и оцена».

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари