Од енергетске безбедности до сајбер ратовања

ЗАКАЗАНИ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ БЕЗБЕДНОСНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ У МИНХЕНУ

  • Предвиђено је да на скупу, поред осталих, наступе руски министар спољних послова Сергеј Лавров, амерички министар одбране Леон Панета, америчка државна секретарка Хилари Клинтон, председник светске банке Роберт Зелик, као и немачки министар одбране Томас де Мезиер

        ГОТОВО стотину мировних организација је позвало своје чланове и симпатизере на велике протесте заказане за 3-5. фебруар у Минхену. Против 48. по реду „Минхенске безбедносне конференције“.

        Очекује се да ће се на улицама главног града баварске у суботу наћи хиљаде људи. У сваком случају, скуп у Минхену ће обезбеђивати преко 3.000 полицајаца. Нимало случајно, минхенска конференција је у прошлости неколико пута протекла у знаку уличног насиља.

        Иначе, на стотине високо профилисаних говорника из неколико десетина земаља треба да узме учешће у тродневној конференцији у Минхену. Предвиђено је да се разговара о разним политичким темама међу којим су: нова трансатлантска безбедносна архитектура, сајбер ратовање, нуклеарно разоружање, политичка транзиција на Блиском истоку, енергетска безбедност, Авганистан и глобална финансијска и економска криза.

        Предвиђено је да скупу, поред осталих, присуствују руски министар спољних послова Сергеј Лавров, амерички министар одбране Леон Панета, америчка државна секретарка Хилари Клинтон, председник светске банке Роберт Зелик, као и немачки министар одбране Томас де Мезиер.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари