Молдавски епископ поручио Филеу да тамошње сексуалне мањине „поведе у ЕУ“

КОМЕСАР ЗА ПРОШИРЕЊЕ И ШЕФ МИСИЈЕ ЕУ У КИШИЊЕВУ

УЧЕСТВОВАЛИ У ГЕЈ-ПАРАДИ

  • Епископ Маркел: Окренули сте нам леђа. Игнорисали сте хиљаде хришћана и отишли код 15 психички болесних људи са аморалним понашањем. То значи само једно - збогом евроинтеграције

         ЕПИСКОП Бељцки и Фелештски Маркел Молдавске митрополије Руске Православне Цркве током празничне службе у част града Бељци оштро је критиковао европског комесара за проширење Штефана Филеа и шефа делегације Европске уније у Молдавији Дирка Шубела који су 19. маја учествовали у акцији сексуалних мањина у Кишињеву.

         Епископ Маркел изјавио је да је Филе игнорисао молбе молдавских хришћана и „пљунуо у лице“ молдавском народу.

         „Еврокомесар Штефан Филе и Дирк Шубел показали су да желе да преобрате нашу земљу. Наше хришћанске вредности за њих ништа не значе. Поштована господо Филе и Шубел, поведите са собом наше сексуалне мањине у Европу! Тамо их ваљда немате довољно па вам се зато свиђају! Ви сте игнорисали хиљаде хришћана и отишли сте код 15 психички болесних људи са аморалним понашањем. Окренули сте нам леђа. То значи само једно - збогом евроинтеграције“ - изјавио је епископ Маркел.

         Локалне новине „Газета“ објавиле су да је Маркел, у истом говору, поздравио поступак лидера молдавске Партије комуниста Владимира Вороњина који је одбио да се сретне са Штефаном Филеом.

         „Нема о чему са њим да се разговара. После црвених комесара, у Молдавију дошли су комесари пешовни“ - рекао је Маркел.

         Још је упозорио своје вернике: да сваког Молдавца који се „евроинтегрише“ у ЕУ не очекује ништа друго осим црног рада и неправде.

         У оквру Дана Европе, 19. маја је у Кишињеву организована шетња сексуалних мањина у којима је учествовало неколико десетина људи које је током читaве акције од гневних противника геј параде чувало на стотине полицајаца и припадника специјалних јединица.

         Активисти заједнице сексуалних мањина окупили су се испред зграде амбасаде САД у Кишињеву и тамо одржали кратак митинг.

         Њима су се - поред Филеа и Шубела - придружили амбасадор САД у Молдавији Виљем Мозер и шеф дипломатске мисије Шведске у Кишињеву Ингрид Терсман.

         „Молдавији је сада веома неопходно да испољи толерантност према мањинама и поштује права својих грађана“ - изјавио је Филе који је у тој земљи био у приватној посети.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари