Конгресмен Франк објавио да ступа у брак са мушкарцем

ПЛОДОВИ: Масачусетс легализовао једнополне бракове 2004 године

* Франков кабинет је открио да ће `венчање` бити у Масачусетсу, али није прецизирао – ни место, ни датум свадбе. `Партнер` 71-годишњег конгресмена (Џим Риди, 42) живи у држави Мејн и власник је фотолабораторије (сам је фотограф)

* Франк је био међу првим америчким политичарима који су признали да су хомосексуалци. Он је то учинио још 1987. и тада се о томе у САД расправљало месецима

         АМЕРИЧКИ конгресмен-демократа из Масачусетса – Барни Франк, који је је новембра 2011. саопштио да се више неће кандидовати – изјавио је да има намеру да `закључи брак` са својим партнером Џимом Ридијем.

         Франков кабинет је открио да ће `венчање` бити у Масачусетсу, али није прецизирао – ни место, ни датум свадбе.

         `Партнер` 71-годишњег конгресмена (Риди, 42) живи у држави Мејн и власник је фотолабораторије (сам је фотограф).

         Франк је био међу првим америчким политичарима који су признали да су хомосексуалци. Он је то учинио још 1987. и тада се о томе у САД расправљало месецима.

         Одлуку се више не учествује у изборима, Франк је објаснио жељом да више времена посвећује `предавањима, читању књига и писању`. При том је подвукао: `Не желим да умерем седећи у фотељи Конгреса`.

         Франк је омиљена мета конзервативаца из редова Републиканске партије. Иначе, радио је на свим законима којима је бела кућа после избијања економске кризе реформисала финансијске и банкарске законе и прописе.

         Масачусетс је легализовао једнополне бракове 2004 године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари