"Цивилизацију 2" играо деценију и довео свет до 3991. године и краха

ПОКУШАЋЕ ДА У НАРЕДНИХ ПАР ГОДИНА ОКОНЧА РАТ И ПОНОВО ИЗГРАДИ СВЕТ, АЛИ НЕ ЗНА КАКО

  • У свету 3991. године постоје само три суперсиле - Келти, Викинзи и Американци које контролише компјутер. Те три нације су непрестано у рату већ 1.700 година, увелико поседују и користе нуклеарно наоружање па су се полови отапали 20 пута
  • Глад и ратови су уништили 90 одсто света, а сваки пут кад се постигне мир - вештачка интелигенција га прекине (углавном коришћењем нуклеарки)
  • Креатор „Цивилизације” Сид Мајер: „Нема шанси да смо могли да тестирамо овако далеко, тако да је ово изненађење за нас. Запањујуће је да је неко посветио 10 година игрању једне те исте игре”

         ЧУВЕНА видео игра "Цивилизација 2" се појавила још 1996. године, али вероватно нико није очекивао да ће неко `једну кампању` играти читавих 10 година. А такав се ипак нашао.

         Корисник Reddita, Lycerius,  покренуо је кампању 2002. године и сада се његов виртуелни свијет налази у 3991. години и представља "пакао на земљи" планету уништену глобалним загравањем и нуклеарним ратовима, објавио је Форбес.

         Становништво његовог симулираног света је било најбројније око 2000. године, али су се ствари након тога отргле контроли.

         Сада постоје само три суперсиле - Келти које води Лисериус, Викинзи и Американци које контролише компјутер. Те три нације су непрестано у рату већ 1.700 година, увелико поседују и користе нуклеарно наоружање па су се полови топили 20 пута, стварајући мочваре од земаља које нису контаминиране нуклеарним отпадом.

         Глад и ратови су уништили 90 одсто света, и сваки пут кад се постигне мир, вештачка интелигенција га прекине (углавном коришћењем нуклеарки).

         Lycerius је ипак оптимиста. "Пробаћу да у наредних пар година окончам рат и искористим инжињере да очисте мочваре и контаминирана подручја, како би се вратили пољопривреди. Желим да поново изградим свет. Али, не знам како" - признаје.

         Он не успева да победи у рату, а компјутер одбија мир, па су се корисници Reditta укључили да му помогну, свакодневно шаљући сугестије.

         Креатор „Цивилизације” Сид Мајер изјавио је да програмери никад нису ни помишљали да би неко могао да оде тако далеко у будућност са игрицом.

         „Нема шанси да смо могли да тестирамо овако далеко, тако да је ово изненађење за нас. Запањујуће је да је неко посветио 10 година игрању једне те исте игре”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари