БОЛТОН: Америка треба да због Сирије заборави „ресетовање“ односа са Русијом

ПОВАМПИРИЛИ ГА ДА ПОМОГНЕ КЛИНТОНОВОЈ У ВРШЕЊУ ПРИТИСКА НА МОСКВУ ПОВОДОМ СИРИЈЕ

  • Бивши стални представник САД у УН Џон Болтон за Фокс: Питање је - како натерати Русију, Кину и Иран да плате цену за своју подршку Сирији. На жалост, ни Обамина администрација, ни наши европски пријатељи, у суштини, нису ништа учинили у том правцу

         ВАШИНГТОН је спреман да кардинално промени приступ у односима са Москвом и да га не побољшава све док Русија не престане да подржава режим сиријског председника Башара Асада, изјавио је у емисији Fox News бивши стални представник САД у УН Џон Болтон.

         Према његовим речима, САД због овога могу чак да забораве „ресетовање” својих односа са Русијом и даједнострано иступе из споразума о стратешком офанзивном наоружању.  

         Фоксов разговор са Болтоном дошао је на таласу  залагања Хилари Клинтон за „јачање притиска међународне заједнице” и на Сирију и на земље које се противе војној интервенцији против те земље.

         Болтон је, иначе, рекао: „Опет, по ко зна који пут слушамо говоре у УН који неће променити ситуацију у Сирији. Чак је државни секретар Клинтон пре готово 10 дана изјавила да је забринута што ни Русија, ни Кина нису платиле цену подршке Асадовом режиму. Она је додала да те земље треба то да плате. Сматрам да је то апсолутно исправно. Ствар се своди на питање како натерати Русију, Кину и Иран да плате ту цену. На жалост, ни Обамина администрација, ни наши европски пријатељи, у суштини, нису ништа учинили у том правцу”.

         Мислим – наставио је Болтон - да треба дати до знања Русији да ће наши односи бити квалитетно другачији све док се она не почне другачије понашати.

         Зато се, нагласио је, морамо вратити изградњи поузданог националног система противракетне одбране и напустити нови споразум о Стратешком офанзивном наоружању – споразума о контроли наоружања. Па закључио: „Треба да смо спремни да платимо високу цену и заборавимо такозвано дугме «ресет» у нашим односима са Москвом. Поготово што, по свој прилици, ништа није променило”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари