Председник владе Грузије: Немамо намеру да следимо политику ЕУ према Русији

ДЕМОНСТРАЦИЈЕ АНТИРУСКЕ ОПОЗИЦИЈЕ ЗБОГ ОБНОВЕ АВИО-САОБРАЋАЈА ИЗМЕЂУ МОСКВЕ И ТБИЛИСИЈА

Протест испред аеродрома Тбилисија - овима диригују они

који диригују добрим делом "невладиног" сектора у Србији

* Премијер Ираклиј ГАРИБАШВИЛИ није поклекао иако је портпарол дипломатске службе ЕУ Петер Стано објавио да Европска унија жали што су грузијске власти одлучиле да обнове летове са Руском Федерацијом. Нити се осврнуо на то што је председница Грузије Саломе Зурабишвили, која има и држављанство Француске, назвала отварање авио-линије Москва-Тбилиси непожељним

__________________________________________________________

         ГРУЗИЈА нема намеру да следи политику Европске уније (ЕУ), пошто није званична чланица те организације - саопштио Ираклиј Гарибашвили.

         Председник Владе Грузије цитираном реченицом је прокоментарисао незадовољство Брисела обнављањем авио-саобраћаја његове земље са Русијом.

         Гарибашвили је поновно успостављање авио-саобраћаја – после четири горине прекида – са Русијом назвао „добром и исправном одлуком“, утолико пре што ће Грузији, како је нагласио, „бити потребне године да постане део Европске уније“.

         Први путнички авион из Москве, у којој живе стотине хиљада Грузина, данас је слетео на аеродром Тбилисија испред којег је антируска опозиција организовала демонстрације.

         Председница Грузије Саломе Зурабишвили, која има и држављанство Француске, назвала је овај лет непожељним.

         Портпарол дипломатске службе ЕУ Петер Стано рекао је 16. маја да Европска унија жали што су грузијске власти одлучиле да обнове летове са Руском Федерацијом.

         На званичном интернет порталу правних информација 10. маја је објављен указ који је потписао

         Руски председник Владимир Путин потписао је 10. маја указ којим је укинуо забрану летова руских авио-компанија за Грузију и продају туристичких тура за ту земљу.

          Пет дана касније је укинуо и визни режим за грађане Грузије којима ће визе бити потребне само ако у Русију долазе на дуже од три месеца, ради добијања посла или струдирања.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари