Париски главосек Абдулах Анзоров се спремао да буде чувар Ајфеловог торња – као и његов отац и стриц

УБИЦА ЈЕ ИМАО ДОЗВОЛУ БОРАВКА ДО 2030. - ЊЕГОВ ОТАЦ АБУЕЗИД ИМА ЈОШ ПЕТОРО ДЕЦЕ

Убица са браћом и сестром

* Међу ухапшенима су убичин деда и брат, као и члан Савета имама Француске Абделхаким Сефрији и отац једне ученице који су преко интернета ширили видео-снимак са препричавањем Патијевог часа на којем је ученицима показивао карикатуру исламског пророка Мухамеда из сатиричног листа „Шарли Ебдо“. Још и позивали муслимане да ураде нешто са наставником историје

* Абдулах је - прочитавши позиве да се „обрачуна с наставником историје“, сачекао Патија у лицеју, али га је напао на улици и кухињским ножем му одсекао главу

_____________________________________________________________________

       ЗНАЈУ се коначено имена и жртве и типично исламистичког злочина на периферији Париза.

       Обезглављени наставник историје звао се Самјуел Пати, а убица – Чечен Абдулах Анзоров (18).     

       Убица је рођен у Москви 2002-ге, али се са родитељима 2008-ме преселио у Француску и имао је одобрени боравак у тој земљи до 2030-те.

       Руска амбасада у Паризу указала је да Анзоров и његова породица, која је пореклом из насеља Шалажи у Чеченији, немају никакве везе са Русијом, пошто су затражили и  добили статус и истовремено изгубили руско држављанство.

       Абдулахов деда, 69-годишњи Шамсудин Анзоров, има петоро деце: три ћерке и двоје унучади (супруга му је умрла пре много година). Једна жена је остала у Русији, две су се настаниле у Истанбулу. Синови су више волели Москву, а затим Западну Европу.

Жртва - Самјуел Пати

       Саид се преселио у Аустрију, Абуезид у Париз. Браћа су се касније поново окупила у француској престоници. Тамо се преселио и Шамсудин Анзоров.       

       Када су се Саид и Абуезид преселили у Москву (то је било средином 2000-их), полиција се одмах заинтересовала за ту породицу. Било је гласина да су Анзорови пуштали џихадисте у своју кућу у Шалажију.

       Абдулах је најстарији син Абуезида Анзорова који има шесторо деце.

       Након терористичког напада, приведен је један од Абдулахове браће, као и родитељи и деда.

       Браћа Абуезид и Саид радили су у фирми која се бави обезбеђивањем, а задатак им је био да чувају Ајфелов торањ.

        Породица је планирала да и Абдулах ради у истој фирми након што заврши факултет.

       Студирао је на факултету безбедности и радио на једном градилишту.

       Његов ујак тврди да је Абдулахова самоубилачка белешка на Твитеру `измишљена`.

       Навео је да аудио-порука „не звучи као глас његовог нећака“.

Убица са братом који је ухапшен

       Рођаци тврде да Абдулах лично није познавао убијеног учитеља. О демонстрацији карикатура пророка Мухамеда сазнао је од свог „муслиманског познаника“.

       Међу приведенима су и члан Савета имама Француске Абделхаким Сефрији и отац ученице који су преко интернета ширили видео-снимак са препричавањем Патијевог часа на којем је ученицима показивао карикатуру Мухамеда. Још су позивали муслимане да ураде нешто са наставником историје.

       Овом другом је 13-годишња ћерка испричала да је Пати на часу тражио од муслимана да напусте учионицу јер ће показати нешто што би их могло повредити. Девојчица је одбила да оде, а учитељ (лекција је била посвећена теми слободе говора) показао је карикатуру пророка из сатиричног листа „Шарли Ебдо“.

       Ученица је такође испричала родитељима да јој је, након што је почела да се свађа са наставником због „богохулства“, било забрањено да два дана долази на наставу.

       Абдулах је - прочитавши позиве да се „обрачуна с наставником историје“, сачекао Патија у лицеју, али га је напао на улици и кухињским ножем му одсекао главу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари