Орбан: Ако се настави досадашња политика Брисела – ЕУ ће се урушити и распасти

УПОЗОРИО: НА ЕУ ЋЕ УСКОРО МОЋИ ДА СЕ СТАВИ КРСТ ЈЕР БРИСЕЛ У ЊЕН КОВЧЕГ ЗАБИЈА СВЕ НОВЕ ЕКСЕРЕ

Виктор Орбан отпоздравља учесницима

конгреса своје странке

* Нагласио је да Мађарска треба да каже „не“ бриселском моделу Европе који нема будућност јер се ЕУ  „уништава и пустоши сваког дана“

* На конгресу своје странке посебно истакао да ће се Мађарска заштитити од покушаја подривања њеног суверенитета, као и од „империје Сороша која истовремено напада из Брисела и Вашингтона“

_______________________________________________________

         ЕВРОПСКА унија ће се без радикалних промена распасти, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан на конгресу посвећеном тридесетогодишњици његове странке Фидес.

         (До)садашњу политику Брисела назвао је „забијањем ексера у (мртвачки) ковчег“ ЕУ.

         Нагласио је да Мађарска треба да каже „не“ бриселском моделу Европе који нема будућност јер се ЕУ  „уништава и пустоши сваког дана“.

         Према Орбановим речима, ускоро ће моћи да се на Европску унију стави крст јер ће се ЕУ - ако се настави садашња политика Брисела – напросто урушити.

         Орбан је позвао на спречавање распада Европске уније, оценивши да је „не треба напуштати, већ променити“.

         Мађарски премијер је истакао да се Будимпешта противи „испирању мозгова од стране бриселских бирократа, мигрантским инвазијама, родној пропаганди, војним фантомима, неприпремљеном чланству Украјине у ЕУ и зеленој идеологији“.

          Посебно је истакао да ће се Мађарска заштитити од покушаја подривања њеног суверенитета, као и од „империје Сороша која истовремено напада из Брисела и Вашингтона“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари