МАДУРО: Компликује се Чавезово здравствено стање

ОБРАТИО СЕ СУНАРОДНИЦИМА ИЗ ХАВАНЕ, СЕДЕЋИ ИЗМЕЂУ ЧАВЕЗОВЕ НАЈСТАРИЈЕ КЋЕРКЕ И ЗЕТА И ДРЖАВНОГ ТУЖИОЦА

       ЛИДЕР Венецуеле Уго Чавез суочио се са „новим компликацијама“ након операције рака на Куби, изјавио је његов заменик Николас Мадуро.

       Потпредседник Венецуеле Мадуро обратио се сународницима путем малих екрана из Хаване и рекао да је разговарао са Чавезом. Он, ипак, није желео да каже о каквим је компликацијама реч, већ је само рекао да су повезане са респираторном инфекцијом.

       „Пре неколико минута били смо са председником Чавезом. Поздравили смо се и он је поменуо те компликације“, казао је Мадуро, читајући унапред припремљено саопштење.

       Поред Мадура седели су Чавезова најстарија ћерка Роса и зет Хорхе Ареаса, као и државни тужилац Силија Флорес.

       Чавез се није појављивао у јавности од четврте операције карцинома 11. децембра, а владини званичници наговестили су могућност да он неће доћи на инаугурацију за нови председнички мандат 10. јануара.

       „Председник нам је дао прецизна упутства, како бисмо пренијели (венецуеланском) народу вијести о његовом здравственом стању. Здравље предсједника Чавеса и даље је деликатно, са компликацијама које се отклањају, у процесу који није без ризика“, навео је Мадуро.

       Мадуро је током обраћања показао примерак новина како би се знало да је поруку снимио у недељу.

       „Захваљујући његовој физичкој и духовној снази, команданте Чавез се бори са овом тешком ситуацијом“, казао је Мадуро и додао да се у више наврата састао са Чавезовим лекарима и родбином. Мадуро је најавио да ће остати у Хавани, али није прецизирао до када.

       Мадуро, који је у суботу непланирано отпутовао на Кубу, највиши је венецуелански званичник који је посетио Чавеза након операције.

       Пре одласка на операцију на Кубу, Чавез је за случај компликација именовао Мадура за свог наследника.

       Чавез је у октобру изабран за нови шестогодишњи председнички мандат, а његова партија је на изборима за гувернере и посланике претходно победила у 20 од 23 савезне државе Венецуеле.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари