Лукашенко: Белорусија је спремна за побуну коју се Пољска спрема да подржи

ПЕСКОВ ПОЉСКУ НАЗВАО НЕПРИЈАТЕЉСКОМ ДРЖАВОМ И САОПШТИО ДА ЋЕ РУСИЈА ЗАШТИТИТИ БЕЛОРУСИЈУ

* Александар ЛУКАШЕНКО: „Пратимо момке о којима је говорио тај болесни генерал (бивши министар одбране Валдемар Скшипчак). Знамо где су. И свакога знамо по имену. Ми смо спремни. Нека дођу“

_____________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је Минск спреман за могућу побуну у земљи, коју Варшава намерава да подржи.

         Овако је прокоментарисао речи бившег заменика министра одбране Пољске, генерала Валдемара Скшипчака, да би у Белорусији ускоро требало да дође до неке врсте устанка против власти, за шта „пољска страна мора да се припреми“.

         „Пратимо ове момке о којима је говорио тај болесни генерал. Знамо где су. И свакога знамо по имену. Ми смо спремни. Нека дођу“, рекао је Лукашенко.

         Белоруски лидер је подсетио да је и пре неколико месеци упозоравао да се Пољска спрема за револуцију на територији његове земље, па сличне изјаве нису нека нарочита новост.

         Скшипчак је говорио о плановима Запада да у Белорусији изведе државни удар, чак је помињао и датум - 24. мај.

         И тада је наглашавао да Пољска мора бити спремна да подржи трупе које ће извести операцију против Лукашенка.

         Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Русија има обавезу да обезбеди безбедност Белорусије коју ће испунити ако се та заемља, која је у савезној држави (конфедерацији) са Русијом, „суочи са очигледном претњом“.

          Песков је Пољску назвао Русији непријатељском државом чије руководство тоне у русофобију.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари