Кирби: „Вагнер“ је међународна терористичка организација

БЕЛА КУЋА ПРИЗНАЛА ДА РУСИ ИМАЈУ УСПЕХА „КОД СОЛЕДАРА И БАХМУТА“

Џон Кирби

* У Вашингтону сматрају да Кијев треба да се уздржи од офанзиве јер украјинска војска прво треба да прво своју армију обучи коришћењу најновијег оружја које буде добила са Запада

________________________________________________________

       ЏОН Кирби, координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће, признао је да је руска војска напредовала код Бахмута (Артјомовска) и Соледара.

       „Тамо имају постепени напредак. САД на ситуацију у тим градовима и даље гледају као на контроверзну јер је, успех руске војске постигнут по екстремној цени“.

       Кирби је нагласио да су у Белој кући уверени да ситуација у Артемовску и Соледару „неће променити укупну стратешку динамику нити довести до пораза Украјинаца“.

       Открио је да Америка позива Украјину да се уздржи од офанзивних акција док не добије нови пакет војне помоћи.

       Високи званичник у Бајденовој администрацији рекао је да би украјинска војска прво требало да прво своју армију обучи коришћењу најновијег оружја које буде добила.

       САД ће Кијеву наредних месеци доделити један од највећих пакета војне помоћи, вредан око 2,5 милијарди долара.

       Укључиваће осам система ПВО Avenger, борбена возила пешадије Bradley, оклопне транспортере Striker и муницију за ПВО систем Nasams.

       Сједињене Државе су, како је рекао Кирби, прогласиле руску приватну војну компанију „Вагнер“ за транснационалну криминалну организацију и планирају да против ње и њених припадника уведу санкције. 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари