Кипар одустао од давања држављанства странцима-инвеститорима

ОДЛУКА ВЛАДЕ УСЛЕДИЛА НАКОН ЕМИТОВАЊА ОНОГА ШТО ЈЕ СКРИВЕНОМ КАМЕРОМ СНИМИЛА АЛ-ЏАЗИРА

        КИПАР је затворио сопствени  Програм - држављанство за инвестирање, саопштио је портпарол кипарске владе Киријакос Коусиос.

       „На данашњем ванредном састанку кабинета, министри финансија и унутрашњих послова представили су предлог за укидање тог инвестиционог програма. Због његових дефеката и злоупотребе одредби Кипарског инвестиционог програма. Одлука ће ступити на снагу 1. новембра 2020. године", нагласио је Коусиос.

       Након завршетка истраге комисије коју је именовао државни правобранилац и објављивања налаза, влада Кишра ће размотрити подстицајну политику за привлачење страних инвестиција преко других механизама.

       Одлука је донета дан након што је катарски телеканал Ал-Џазира емитовао филм о „могућој умешаности званичника, укључујући и политичаре, у прекршаје приликом давања држављанства“.

       Међу политичарима снимљеним скривеном камером су и председник парламента Димитрис Силурис, који је „инвеститору“ са криминалном  прошлошћу обећао уз пуну подршку „на било ком нивоу“, и посланик Христакис Дзиованис, познат на Кипру као Ђовани, који је један од највећих грађевинских бизнисмена у земљи.   

       Кипар је „златне пасоше“ продавао за инвестирање 2,5 милиона евра...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари