Изетбеговић: Moj rахметли Алија је држао скупове и говоре, а ја сам наоружавао народ

МТВ ИГМАН РЕКАО ДА ЈЕ ЈОШ 1986. – НАВОДНО ИРАЦИОНАЛНО - ЗНАО ДА ЋЕ У БиХ БИТИ РАТА

* Рекао да се током рата није крио у трезору, већ да је радио и најтеже и најопасније ствари на којима се глава губи. Чак се похвалио: “Не верујем да је ико осим Жељка Комшића, од ових високорангираних политичара, радио шта сам ја радио

* ФАКТИ: За своје уверење да долази рат рекао да је било један ирационалан осећај, нека интуиција, на бази онога што (је) читао и што се дешавало“. А можда и није било само то. Није ваљда бабо Алија и од њега крио да ће за муслиманску визију БиХ жртвовати и мир?!

_____________________________________________________________________

        БАКИР Изетбеговић, председник СДА, у разговору за МТВ Игман говорио је о својој улози у ратном Сарајеву, те ономе што је радио у предратним годинама. Он је такође рекао да се није крио у трезору током рата.

        Изетбеговић, је рекао да "нема ниједне ствари коју није радио а коју је један мушкарац дужан радити када су његов народ и земља нападнути".

        "Дакле, ниједне. Ни оне најтеже, најопасније, гдје се глава губи. И то више пута. Не верујем да је ико , од ових високорангираних политичара, осим Жељка Комшића, радио шта сам ја радио. Али дио Бошњака воли да цепа својима длаку на четверо. Наравно да нисам био у трезору", одговорио је Изетбеговић.

        Рекао је да је још 1986. године говорио да ће у БиХ доћи до рата.

        "Ја сам 1986. године почео људима говорити да ће бити рата у БиХ. Ни данас не знам објаснити на бази чега је то било. То је био један ирационалан осећај, нека интуиција, на бази онога што сам читао и што се дешавало. Реакције људи су биле врло лоше на те моје прогнозе, али десило се после", испричао је.

        Потом је додао да је стално инсистирао на томе да се "народ наоружава".

        "Гњавио сам рахметли Алију с тим. Онда сам почео сам то да радим. Он је држао скупове и говоре, а ја сам био доле у маси и упознавао људе. Оне борбеније и ми смо правили фактички организацију. Битније је да десет борбених људи, организованих, хоће да се боре, него да имате стотине или хиљаду који ће предати пушке када се запуца", рекао је Изетбеговић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари