То Србији више нећемо дозволити!

КОСОР У ШИБЕНИКУ НАЈАВИЛА

ПОНИШТАВЊЕ ОДЛУКА СУДОВА СФРЈ И ЈНА 

  • Хрватска премијерка рекла да ових дана из суседне државе у Хрватску стижу оптужнице хрватским бранитељима, посебнмо бранитељима Вуковара и нагласила да се то више неће дозволити

     ШИБЕНИК, (ФоНет) - Хрватска премијерка Јадранка Косор, на свечаности одржаној поводом 20. годишњице "септембарског ратног подвига 1991." најавила је у Шибенику закон који ће прогласити ништавним сви акте правосудних тела и војних судова бивше ЈНА и бивше државе који се односе на Домовински рат у Хрватској.

     Она је рекла да ће влада у Сабору прикупити довољно гласова да закон о хрватским бранитељима постане уставни закон.

     Шибеник је ушао у легенду, памтиће се јунаштво шибенских витезова, рекла је Косор и захвалила се шибенским бранитељима "јер су 1991. у себи носили храброст и јер су осетили шта значи позив да се брани Хрватска којег је послао први хрватски председник Фрањо Туђман".

     Шибеник је право место с којег треба поручити да ником нећемо дозволити ревизију хрватске историје и слање порука да Хрватска не би требало да славити Дан победе, домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља, какве смо чули и прошле и ове године, истакла је Косор.

     Не само да ћемо славити те дане, већ ће свако то славље бити јаче и са снажнијим порукама које ће говорити о будућности Хрватске, које не би било да није било хрватских бранитеља и првог хрватског председника Фрање Туђмана.

     Она је подсетила да ових дана из суседне државе у Хрватску стижу оптужнице хрватским бранитељима, посебнмо бранитељима Вуковара и нагласила да се то више неће дозволити.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари