Никако да схватим како туђа земља може постати „република” зато што Америма треба још једна база

ВЕДРАНА РУДАН ПОВОДОМ „ОЛУЈЕ НАД КОСОВОМ” 

  • Косово су Амери отели Србији да би се тамо обучавали сиротани и сиротице за један од ратова који ће неку далеку или блиску земљу која има нафту ослободити од људи и некретнина
  • Ову крајње једноставну причу Срби који живе на Косову никако да схвате а Срби који живе у Србији никако да им објасне 
  • Тадић, осим невјеројатне љепоте, има квоцијент интелигенције бар сто, зашто Србима са Косова не каже истину? Грађани и грађанке Републике Косово, живите своји на туђем, будите добри, НАТО осим гумених метака има и оне друге, Америка није задовољна „српским дивљацима”, ја вам помоћи не могу, и Србија ће ускоро, ако Бог да здравље, у НАТО па ћемо онда опет, са Хрватима и Албанцима бити браћа рођена

        ОД СТАРТА сам била против да Косово постане „република” јер нисам могла схватити како било који комад нечије земље може постати „република" само зато јер Америма треба још једна база. Како Амере није било брига за моје мишљење, Косово је постало република, нисам сигурна, чини ми се да ју је и „Хрватска” признала.

        „Хрватску” сам ставила под наводнике јер желим нагласити да „Хрватска” која признаје Косово као Републику и подржава ставове „наших савезника” у односу на тражење Палестинаца да добију своју земљу са мном, грађанком земље која се зове Хрватска, нема никакве везе. Можда се то могло и вјештије написати? 

        Елем, Косово су Амери отели Србији да би се тамо обучавали сиротани и сиротице за један од ратова који ће неку далеку или блиску земљу која има нафту ослободити од људи и некретнина. Ову крајње једноставну причу Срби који живе на Косову никако да схвате а Срби који живе у Србији никако да им објасне. 

     „Грађани и грађанке Републике Косово, живите своји на туђем, будите добри, НАТО осим гумених метака има и оне друге, Америка није задовољна „српским дивљацима”, ја вам помоћи не могу, и Србија ће ускоро, ако Бог да здравље, у НАТО па ћемо онда опет, са Хрватима и Албанцима бити браћа рођена.” 


        Тадић, осим невјеројатне љепоте, има квоцијент интелигенције бар сто, зашто Србима са Косова не каже истину? Грађани и грађанке Републике Косово, живите своји на туђем, будите добри, НАТО осим гумених метака има и оне друге, Америка није задовољна „српским дивљацима”, ја вам помоћи не могу, и Србија ће ускоро, ако Бог да здравље, у НАТО па ћемо онда опет, са Хрватима и Албанцима бити браћа рођена. 

        Тадић шути, Срби слажу балване, како људи слабо памте? Кад су некад, давно, давно, давно, Срби слагали балван на балван у дијелу Хрватске кога су звали „Крајином” договорише се Амери и Милошевић како игра са балванима треба престати, како „Крајином” никад неће постати дио Србије и отјераше Србе. Хрвати су у тој причи били углавном пиромани иако у уџбеницима другачије пише. 

        Повијест би оним балванашима са Косова морала бити учитељица живота ако желе сачувати главу. Зашто нису мудрији? Не бацати камење на НАТО, који се тамо зове КФОР или тако некако, примирити се и чекати боље сутра. Амери знају захвалити својим савезницима. Ево вам, Срби са Косова, дирљиве приче из живота. 

        Била тако једном једна Босанчица, још је има, зове се Зехра Хоџић. Има двадесет и три године, у САД је емигрирала прије седам година. Данас је припадница Америчке ратне морнарице, плови на вееееликом броду, зове се „Mount Whitney”. Мала Хоџић је ових дана на броду промовирана у, чини ми се, некаквог „скупника”, немојте ме питати што то значи. 

     „Срби са Косова су изгубили родну груду, што јест губитак, али ће за годину или двије моћи ратовати за Амере, плаћа 5.000 куна, дневница 100 еура, што јест добитак.” 


        Тај вееееелики брод је на ремонту у бродоградилишту „Виктор Ленац”, бродоградилиште се налази неколико километара далеко од мог родног града, сваки амерички брод у било чијој луци је Америка, желим рећи, Ријека је Америка. Зашто Косово не би било? 

        А она прича о малој Зехри Хоџић, у Хрватској су је објавила сва гласила, требала би Србима на Косову показати да није увијек све црно како изгледа. У оном рату Хоџић је изгубила оца јер је мислио да правда постоји, што јест за Зехру губитак, али је постала припадница Америчке морнарице, што се може назвати само добитком. 

        Желим рећи, у животу увијек постоји равнотежа. Срби са Косова су изгубили родну груду, што јест губитак, али ће за годину или двије моћи ратовати за Амере, плаћа 5.000 куна, дневница 100 еура, што јест добитак. 

        Ово сам заборавила. У новинама је писало да сваку трећу америчку војникињу силују колеге, што јест губитак, али сва дјеца рођена у Америци добију америчко држављанство, што јест...

        Блог Ведране Рудан


Слични садржаји

Коментари