Галијашевић Махмуљин је ратни злочинац - Ердоган тешко да ће дати да га Турска штити

„БЕКСТВО ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА СДА, А СТРАНЦИ НА ТО БЛАГОНАКЛОНО ГЛЕДАЈУ“

* Експерт за безбедност и тероризам Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: „Некажњавање једног ратног злочина попут Махмуљина је омогућио читав политички систем у Сарајеву, на челу са СДА и њеним људима у Обавештајно-безбедносној агенцији, као и другим безбедносним агенцијама и подмитљивим и корумпираним судијама у неуставном Суду БиХ"

* „Махмуљин је генерал Странке демократске акције, а не национални херој... Његово бекство није инцидент. Готово ниједан од генерала сличних њему још није процесуиран. Ниједан муџахедин који је вршио ритуална клања још није одговарао нити је чак изведен пред суд

________________________________________________________

       ЕКСПЕРТ за безбедност и борбу против тероризма Џевад Галијашевић сматра да Турска неће са симпатијама гледати на бекство осуђеног ратног злочинца Сакиба Махмуљина у ту земљу, које му је организовала СДА.

       „Јасно је да странци благонаклоно гледају на ово, а да СДА има одређене везе у Турској. Међутим, нисам сигуран да ће /турски предсједник Реџеп Тајип/ Ердоган дозволити да његова влада буде покровитељ правоснажно осуђеног злочинца за најтеже облике злочина чије су жртве у посљедње вријеме и Турци", изјавио је Галијашевић Срни.

       Он је истакао да су грађани Турске на мети терористичких напада и радикалног ислама и да због тога не верује да ће имати много толеранције за овакве ствари.

       Галијашевић је оценио да је осам година затвора за бруталне злочине муџахедина заиста мало и да су ти исти муџахедини после некажњених злочина наставили да се баве тероризмом.

       „Некажњавање једног ратног злочинца попут Махмуљина је омогућио читав политички систем у Сарајеву, на челу са СДА и њеним људима у Обавјештајно-безбједносној агенцији, као и другим безбједносним агенцијама и подмитљивим и корумпираним судијама у неуставном Суду БиХ", тврди овај експерт за борбу против тероризма.

       Према његовим ријечима, Махмуљин је генерал Странке демократске акције, а не национални херој или генерал неке армије, него искључиво генерал СДА.

       „Они му, са свим својим ресурсима, и омогућавају да побјегне од служења затворске казне. Ово организовано бјекство није инцидент. Готово ниједан од генерала сличних њему још није процесуиран. Ниједан муџахедин који је вршио ритуална клања још није одговарао нити је чак изведен пред суд", констатовао је Галијашевић.

       Суд БиХ је крајем априла изрекао Махмуљину правоснажну затворску казну, али, уместо у затвор, Махмуљин је напустио БиХ и отишао у Турску.

       Махмуљин, некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ, правоснажно је осуђен за злочине над Србима на подручју Озрена и Возуће 1995. године, али је побегао из БиХ од служења осмогодишње затворске казне.

      (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари