Еуфоров шамар Хелезу: Немамо сазнања да у БиХ постоје било какви паравојни кампови

НАВЕО - ИАКО БЕЗ ПОМИЊАЊА ЊЕГОВОГ ИМЕНА – ДА МУ МИНИСТАР ОДБРАНЕ БиХ НИЈЕ ДОСТАВИО НИКАКВЕ ДОКАЗЕ

* У одговору новинској агенцији Срна наведено: ЕУФОР је активан и на локалном нивоу широм БиХ, са својих 19 тимова за везу и осматрање /ЛОТ куће/ који су смештени у локалним заједницама у свим деловима земље. ЛОТ куће су у свакодневном контакту са локалним заједницама и властима. Ово ЕУФОР-у омогућава да одржава директан контакт са становништвом и идентификује било које питање које би могло представљати претњу сигурном и стабилном окружењу

___________________________________________________________

          НИСУ нам достављени докази или информације које би потврдиле присуство или активности било каквих паравојних кампова у БиХ, навели су из Еуфора.

          - Како би одржавао свеобухватан преглед ситуације на терену, Еуфор користи различита средства за стицање детаљног и објективног увида у безбедносну ситуацију у БиХ - наводи се у одговору Еуфора на питање Срне о изјави министара одбране у Савету министра Зукана Хелеза да у БиХ "постоје одређене снаге које су потпуно довољне, осим Еуфора, да осигурају потпуну безбедност и помогну Оружаним снагама БиХ и БиХ да буде сигурна", за које није желeо да се изјасни чије су.Осим начина за прикупљање података и средстава који има на располагању, Еуфор одржава редовне контакте са својим партнерима у власти у БиХ, од локалног до нивоа БиХ, који се баве безбедносним питањима.

          - Још једном потврђујемо нашу посвећеност сарадњи са властима у БиХ како бисмо ефикасно одговорили на потенцијалне безбедносне пријетње. Еуфор континуирано улаже напоре у праћење развоја ситуације у региону с циљем одржавања безбедног и стабилног окружења - истичу из Еуфора.

          Сарадња Еуфора са представницима власти у БиХ је од кључног значаја како би се обезбедио проактиван и усклађен одговор на било који изазов, наводе из Еуфора и додају да остају чврсто посвећени безбедности у региону.

          - Еуфор је активан и на локалном нивоу широм БиХ, са својих 19 тимова за везу и осматрање /ЛОТ куће/ који су смештени у локалним заједницама у свим деловима земље. ЛОТ куће су у свакодневном контакту са локалним заједницама и властима. Ово Еуфору омогућава да одржава директан контакт са становништвом и идентификује било које питање које би могло представљати претњу сигурном и стабилном окружењу - напомињу из Еуфора.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари