Цвијановић након разговора са Орбаном: Знамо да можемо рачунати на Мађарску

ЗАХВАЛИЛА МУ „НА РАЗУМЕВАЊУ ПИТАЊА КОЈА ОПТЕРЕЋУЈУ БиХ И ЧИТАВ БАЛКАН“

* „Улазимо у годину у којој би требало да се гради соларна електрана у Требињу као један од симбола нашег заједништва у енергетици, привреди и другим областима сарадње“

______________________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋА и српски члан Председништва Жељка Цвијановић састала се данас са мађарским премијером Виктором Орбаном.

       Током састанка, којем је присуствовао и министар спољних послова и трговине Петер Сијарто, оцењено је да БиХ и Мађарска немају отворених питања и изражена нада да ће добри билатерални односи бити темељ за даље јачање привредне, као и других видова сарадње.

       Цвијановић је навела да је са Орбаном разговарала о заједничким пројектима, међу којима је и пројекат подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Републици Српској те подршка предузећима за пословање у БиХ.

       Навела је да је око 800 пољопривредника аплицирало за средства за субвенционисање приликом куповине прикључака, опреме и алата.

       - Улазимо у годину у којој би требало да се гради соларна електрана у Требињу као један од симбола нашег заједничког односа, односно заједништва У енергетици, привреди и другим областима сарадње - навела је Цвијановићева.

       Она је изразила захвалност Мађарској за разумевање питања која оптерећују БиХ и читав Балкан.

       - Знамо да можемо рачунати на Мађарску као пријатеља и партнера који има политичко разумевање за ситуацију - рекла је Цвијановић.

       У оквиру посете Мађарској, Цвијановићева се данас у Сентандреји састала са његовим преосвештенством епископом будимским Лукијаном и посетила Цркву Успења Пресвете Богородице и Српски православни музеј Епархије будимске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари