Шпански лист „Паис” повукао лажну фотографију Уга Чавеза

НА МУТНОЈ СЛИЦИ СЕ ВИДИ ГЛАВА МУШКАРЦА КОЈИ ЛЕЖИ

ДОК МУ СЕ У УСТИМА НАЛАЗИ ЦЕВ ЗА ДИСАЊЕ

  • Лист који ужива велики углед у Шпанији и земљама латинске Америке саопштио је да је фотографија повучена, јер је процењено да на њој није приказан Чавез

        УТИЦАЈНИ шпански лист „Паис“ повукао ј лажну фотографију предсједника Венецуеле Уга Чавеза, коју је данас објавио у свом веб издању. 

       Чавез се на Куби опоравља од операције рака изведене у децембру, а у јавности није виђен већ шест седмица.

       „Паис“ је објавио мутну фотографију на насловној страни као ексклузивну. На слици се види глава мушкарца који лежи док му се у устима налази цев за дисање.

       Лист који ужива велики углед у Шпанији и земљама латинске Америке саопштио је да је фотографија повучена, јер је процењено да на њој није приказан Чавез.

       „Паис” се извињава читаоцима због нанесене штете. Лист је покренуо истрагу о околностима које су довеле до грешке у верификацији фотографије“, наводи се у саопштењу.

       Политичка опозиција у Венецуели критикује власти због тајновитости у вези са Чавезовим здравственим стањем, а његове присталице оптужују стране медије да подржавају опозицију у ширењу гласина о Чавезовом наводно критичном здравственом стању.

       Спорна фотографија провела је на веб-сајту „Паиса“ пола сата и објављена је у првим издањима штампане верзије новина, а потом је компанија обуставила штампање и променила насловну страну.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари