Руски комунисти затражили да Уго Чавез добије улицу у Москви и још неким градовима

НЕ ТРАЖЕ ПРЕИМЕНОВАЊЕ ВЕЋ ПОСТОЈЕЋИХ УЛИЦА ИЛИ БУЛЕВАРА

        КОМУНИСТИЧКА партија Русије предлажила је да се у неколико градова Русије - укључујући и Москву - новим улицама да име по преминулом председнику Венецуеле Угу Чавезу.  

       Комунисти су указали да је венецуелански лидер био „пријатељ руског народа“ и подсетили да је имао блиске односе и са председником РФ Владимиром Путином.  

       „Не ради се о преименовању улица већ да се новим улицама или булеварима или трговима у неколико градова Русије да Чавезово име. Сматрам да је, као велики пријатељ и партнер Русије, то заслужио“ - нагласио је московски функционер КПРФ Вадим Соловјов.

       Власти главног града Русије благонаклоно су одреаговале на иницијативу комуниста, а председник Московске градске Думе Владимир Платонов обећао је да ће „сви предлози КПРФ бити размотрени у законом предвиђеној процедури“.

       „Нека колеге изуче законодавство и у складу са њим поднесу своје предлоге. Никакве самовоље неће бити, а предлози ће бити размотрени по предиђеној процедури. Тим пре што је Чавез боравио у Москви, наше делегације су размењивале посете. Иначе, заседање Московске Думе започећемо минутом ћутања“ - изјавио је Платонов. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари