Кастро два сата у Чавезовом болничком апартману у Хавани

ПРЕДСЕДНИК ВЕНЕЦУЕЛЕ 29. ФЕБРУАРА ПО ДРУГИ ПУТ

ОПЕРИСАО РАК, АЛИ СЕ БРЗО И УСПЕШНО ОПОРАВЉА

Чавез и браћа Кастро

  • Венецуелански министар Андрес Исара саопштио да се двојици лидера придружио трећи - Фиделов млађи брат Раул (80) који је сада на челу Државног савета Кубе

        ЛИДЕР кубанске револуције Фидел Кастро посетио је у болници у Хавани председника Венецуеле Уга Чавеза који се опоравља после нове операције рака дебелог црева.

        Сам Чавез је већ изјавио да је операција била успешна и да се радило о тумору (без метастаза) безмало на истом месту као и претходни пут. Нагласио је да се „веома брзо опоравља“, да се осећа добро и да већ излази у шетње.

        Вест да је Кастро дошао у Чавезов болнички апартман и да је њихов разговор потрајао пуна два сата, преко Твитера је пласирамо венецуелански министар за информације и везе Андрес Исара. Он је „у оптицај“ пустио и фотографију која показује како Кастро и Чавез седе у фотељама (на зиду су портрети Симона Боливара и кубанског националног хероја Хозеа Мартија, а већ на први поглед се лако закључујуе да Кастро говори а да га Чавез пажљиво слуша.

        Исара је такође објавио да се двојици лидера придружио трећи - Фиделов млађи брат Раул (80) који је сада на челу Државног савета Кубе.

        Исара је посведочио да је Чавезу - управо у време док су код њега била браћа Кастро - председнику Венецуеле телефонирала председница Бразила Дилма Русеф која му је пожелела брз и успешан опоравак и пренела да му то исто жели и њен претходник Луис Инасију Лула да Силва код којег је минулог октобра откривен рак грла.

        Кубански лекари су Чавеза оперисали 29. фебруара ноћу. А претходно - у лето 2011. године. Тада су му удаљили тумор ширине два сантиметра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари