ХАУА: Чавес се опоравља и активан је

ДОБРО НАПРЕДУЈЕ АЛИ ГА ЈОШ ЧЕКА ТЕШКА БОРБА

         ОПОРАВАК венецуеланског председника Уга Чавеса после операције рака напредује, али га још чека тешка борба, изјавио је Елиас Хауа, министар спољних послова Венецуеле, по повратку са Кубе.

         Хауа истиче да је током ове недеље Чавеса видео више пута, а у Хавани су боравили и потпредседник Венецуеле Николас Мадуро, министар енергетике Рафаел Рамирес и Чавесов брат Адан, извештава АФП.

         „Разматрали смо низ политичких и економских питања, као и предстојеће председничке изборе“, изјавио је Хауа у четвртак у телефонском јављању током прес конференције венецуеланског министра комуникација Ернеста Виљегаса.

         Хауа инсистира на томе да је Чавес активан и да доноси одлуке, додајући да је од председника „добио инструкције око неких ствари које треба учинити“.

         Чавесов повратак кући могао би да уследи наредних недеља, напомиње Хауа, али додаје да сви желе да се председник на миру опорави.

         Министар Виљегас је изразио задовољство венецуеланске владе због Чавесовог опоравка и потврдио да је председник подвргнут физикалној терапији, додајући да је још рано говорити о његовом повратку кући.

         Чавес, иначе, није виђен од 11. децембра прошле године, када је оперисан, после чега су уследиле компликације, укључујући и озбиљну плућну инфекцију.

         Био је сувише болестан да би присуствовао својој инаугурацији 10. јануара, због чега је влада Венецуеле на неодредјено време одложила давање заклетве, на основу тумачења устава које је наишло на оштре критике опозиције.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари