Десетине хиљада људи у Каракасу на митингу подршке Чавезу

МАНИФЕСТАНТИ НОСИЛИ МАЈЦЕ НА КОЈИМА ЈЕ ПИСАЛО „ ЈА САМ ЧАВЕЗ“ И ТРАНСПАРЕНТЕ ТИПА „СА ЧАВЕЗОМ ВИШЕ НЕГО ИКАД“

         ДЕСЕТИНЕ хиљада присталица Уга Чавеза, који се у Хавани опоравља после нове операције рака, изашле су на умице Каракаса да га подрже. Окупили су се испред председничке палате – у тренуцима када је требало да почне Чавезова нова председничка инаугурација која је због болести морала да буде одложена до даљњег.

         Учесници митинга су подржали мишљење Врховног суда да инаугурација може бити одржана кад се чавез довољно опорави. А носили су мајице на којима је писало „Ја сам Чавез” и транспаренте са паролама типа „Са Чавезом сада више него икад”. Све виђене заставе биле су у бојама Боливарске револуције, док се преко разгласа чула музика из последње Чавезове председничке кампање.

         Више стотина припадника Националне гарде и полиције било је на улицама, а уметници су на бинама дуж авеније која води до председничке палате изводили перформансе.

         На митингу су говорили и лидери Уругваја, Никарагве и Боливије - Хозе Мухика, Даниел Ортега и Ево Моралес.

        У време манифестација, у Каракасу су боравили шеф аргентинске дипломатије Ектор Тимерман, делегација Еквадора и представници правительств 22 земље Латинске Америке.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари