Чавезу на Куби одстрањен нови тумор дебелог црева

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЕНЕЦУЕЛЕ ЕЛИАС ХАУА ИЗЈАВИО

ДА ЈЕ ШЕФ ДРЖАВЕ У „ДОБРОМ ФИЗИЧКОМ СТАЊУ“

Уго Чавез

  • Бразилски лист O Globo објавио да су се кубански лекари, пре обављања операције, консултовали са својим колегама из Русије и Бразила

          КУБАНСКИ хирурзи су потпуно уклонили нови тумор председнику Венецуеле Уго Чавезу. Он се налази у „добром физичком стању“ - изјавио је потпредседник Венецуеле Елиас Хауа.

          Да би оно о „добром физичком стању“ изгледало убедљивије, Хауа је нагласио да Чавез „има комуникацију са својом владом у Каракасу“.

          Нешто раније су латиноамерички медији саопштили позивајући се на незваничне изворе да је операција урађена у једној од кубанских клиника и да је трајала око сат и по.

          За најновију операцију Чавеза сазнало се прошле недеље. Он је допутовао на Кубу 24. фебруара, а претходно је на Острво Слободе путовао ради лекарских прегледа. Тада су му дијагностиковали тумор дебелог црева - на истом месту где је и раније имао малигни тумор. Тај тумор му је био успешно отклоњен у лето 2011. године.

          Како је венецуелански лидер тада саопштио, радило се о тумору који је био два сантиметра у пречнику без метастаза.

          Бразилско лист O Globo објавио је да су се кубански лекари, пре обављања операције, консултовали са својим колегама из Русије и Бразила. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари