Чавезово тело пронето улицама Каракаса који је сав у црвеном оплакивао лидера

ТРОДНЕВНИ ОПРОШТАЈ ОД ЛИДЕРА ВЕНЕЦУЕЛЕ И ЈУЖНЕ АМЕРИКЕ - САХРАНА 8. МАРТА

  • Стража у црвеним униформама била на челу процесије, држећи мачеве, док су венецуелански потпредседник Николас Мадуро и други званичници марширали ка здању Војне академије

        КОВЧЕГ са телом преминулог лидера Венецуеле Уга Чавеза - прекривен националном заставом и са цвећем на катафалку- пронет је данас улицама Каракаса да би му сународници могли одати последњу почаст.

       Званичници Венецуеле придружили су се народу, док је оркестар свирао националну химну. Потом је свештеник изговорио молитву, а колона се упутила према здању Војне академије где ће бити тродневно опраштање присталица од „команданта Уга“.

       Стража у црвеној униформи била је на челу процесије, држећи мачеве, док су венецуелански потпредседник Николас Мадуро и други званичници марширали ка Војној академији.

       Чавез тело бити бити сахрањен у петак 8. марта, али место сахране још није саопштено.

       На улицама Каракас биле су многе десетине хиљада Венецуеланаца. Већина је била обучена у црвено. Сви су махали националним заставицама и плакали док је поворка ишла за ковчегом кроз престоницу.

       Савет безбедности Уједињених нација данас је минутом ћутања почео састанак и тако одао почаст преминулом председнику Венецуеле.

       Руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин који председава Саветом безбедности у марту изразио је најдубље саучешће народу Венецуеле. Чуркин је навео да је гест 15-чланог тела светске организација био израз "поштовања у знак сећања" на венецуеланског лидера.

       Чавез је преминуо у 58. години у војној болници у Каракасу, после двогодишње борбе са раком.

       На челу Венецуеле био је 14 година и био је први у низу левичарских лидера који су дошли на власт у Латинској Америци у последњој деценији.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари