Чавес опет у Хавани, на - хемотерапији

ПРЕДСЕДНИК ВЕНЕЦУЕЛЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ БОРБЕ СА РАКОМ

  • Прве две туре хемотерапије председник Венецуеле је такође прошао у Хавани, али је због треће одлазио у војну болницу у Каракасу

     ПРЕДСЕДНИК  Венецуеле Уго Чавес отпутовао је на Кубу где ће, по сопственом признању, проћи четврту, завршну фазу  хемотерапије.

     Харизматични «Фидел 21. века» дословно је рекао: »За Кубу полећем око подне, а веће увече ћу бити подвргнут медицинским прегледима, а већ следећег дана започећу четврти и последњи циклус хемотерапије. Надам се да ће заиста бити последњи и да ће то бити моје «збогом» раку».

     Чавес је све ово изговорио у свом председничком дворцу у Каракасу, приликом сусрета са председником Боливије Евом Моралесом. Додао је да ће током октобра бити подвргнут детаљном дијагностичком прегледу који, како је рекао, треба да потврди да у његовом организму више нема ћелија рака, што је претпоставка да започне «фазу потпуног опоравка».

     Чавес је 10. јуна у Хавани био подвргнут операцији унутаркарличне инфакције, али му је само десетак дана касније био оперисан «злоћудни тумор црева».

     Прве две туре хемотерапије председник Венецуеле је такође прошао у Хавани, али је због треће долазио у војну болницу у Каракасу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари