Чавез најавио национализацију банака које финансирају опозицију

ВЕЋ ОБЗНАНИО И ЛИСТУ ПОТЕЗА КОЈЕ ЋЕ ПОВУЋИ АКО ПОСЛЕ ОКТОБАРСКИХ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА БУДЕ ИГНОРИСАНА „ПОБЕДА НАРОДА“

  • Неки аналитичари сматрају да се операцијa уклањања тумора догодила у незгодно време и да ће предизборна кампања која следи бити нарочито тешка. Сам Чавез не мисли тако и већ је одбио могућност да се одреди кандидат који би му био могућа замена   

         ПРЕДСЕДНИК Венецуеле, Уго Чавез, најавио је да ће национализовати банке и приватне компаније које финансирају опозицију.

         Агенција АФП извештава да је Чавез обзнанио листу потеза које ће повући ако дође до „повреде устава, права људи и институција“, или ако „победа народа“ буде игнорисана на изборима који би требало да се одрже у октобру 2012.

         „Имам извештаје да неке банке подржавају такве покрете... да неке велике националне и интернационалне корпорације усмеравају новац којим се финансирају планови опозиције“, истакао је Чавез.

         „Нема ничег лошег у томе да се водеће компаније национализују због кршења устава и националног плана.“

         Током 13 година владавине, Чавез је национализовао неколико индустријских гиганата и већ је претио преузимањем контроле над приватним фирмама. Оптужио је опозицију да „припрема терен за насиље“ додајући:

         „Морамо упозорити и свет и себе.“

         Чавез се успешно опоравља од операције уклањања тумора која је обављена на Куби, а неки аналитичари сматрају да се догодила у незгодно време и да ће предизборна кампања која следи бити нарочито тешка за Чавеза.

         Сам Чавез не мисли тако и већ је одбио могућност да се одреди кандидат који би му био могућа замена.      

         Наташа Букоња

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари