ЧАВЕЗ: Масовним протестима у Русији управљају САД

ПРЕДСЕДНИК ВЕНЕЦУЕЛЕ УПОЗОРИО СУНАРОДНИКЕ

ДА ЋЕ СЕ И ОНИ СУОЧИТИ СА „ЛУДИЛОМ ИМПЕРИЈЕ

  • „Сједињене Амаричке Државе покушавају да подрију  лидерство Владимира Путина, поделе Русију и дестабилизују њену владу, реализујући при том империјалистички пројекат обезбеђења своје светске хегемоније“ - рекао је Уго Чавез

          ПРЕДСЕДНИК Венецуеле Уго Чавез изјавио је да иза протеста грађана Русије због резултата избора за Државну Думу стоје  - Сједињене Америчке Државе.

          Венецуелански лидер је уверен да Американци покушавају да дестабилизују ситуацију у Русији „по сценарију Египта, Либије, Сирије и земаља Латинске Америке“.

          „Ето докле је дошло лудило империје!“ - цитира речи Чавеза венецуеланска телевизија.

          Према његовим речима, упоредо са „нападом империје Јенкија“ почела је међународна кампања против премијера РФ Владимира Путина. „Сједињене Амаричке Државе покушавају да подрију његово лидерство, поделе Русију и дестабилизују њену владу, реализујући при том империјалистички пројекат обезбеђења своје светске хегемоније“ - рекао је Чавез.

          Он је позвао народ Венецуеле да буде будан пред председничке изборе који ће се одржати следеће године.

          „То што се дешава у Русији они ће покушати да организују и код нас, зато што ти људи (САД, венецуеланска буржоазија и опозиција) знају да не могу да добију изборе, то није могуће ни политички ни чисто математички“ - уверен је венецуелански лидер. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари