Чавес можда неће бити балзамован као Лењин

ВРШИЛАЦ ДУЖНОСТИ ПРЕДСЕДНИКА ВЕНЕЦУЕЛЕ НИКОЛАС МАДУРО

САОПШТИО СУНАРОДНИЦИМА

Николас Мадуро

        ВРШИЛАЦ дужности председника Венецуеле Николас Мадуро признао је данас да је можда касно да преминули председник Уго Чавез буде балзамован као Лењин тако да његово тело може бити вечно изложено.

       „Ми смо позвали врхунске научнике, најбоље у свету, из Русије и Немачке. Научни извештаји и мишљења која добијамо гласе да ће бити врло тешко обавити балзамовање које би омогућило да буде изложен довека”, изјавио је Мадуро на једној манифестацији коју је преносила државна телевизија.

       „Разлог је што су припреме за тај процес морале да буду предузете много раније. И  сама одлука је морала бити донета много раније”, казао је Мадуро.

       „Зато имам дужност да то објавим како би сви знали да постоје тешкоће због којих можда неће бити могуће да Чавез буде балзамован као Лењин, Хо Ши Мин или Мао Цедунг”, додао је Мадуро.

       Он је два дана после Чавезове смрти најавио да жели да његово тело буде „вечно” очувано како би људи могли да га виде.

       Мадуро је рекао да су га на ту идеју подстакла љубав према Чавезу и председници других земаља који су сугерисали да председниково тело буде очувано како би могло бити вечно изложено.

       Чавезов ковчег је био изложен у Каракасу неколико дана и за то време му је одало пошту много десетина хиљада присталица.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари