QUORA: Због чега многи у свету сматрају да су Американци глупи?

ЗА КРИВЦЕ ПРОГЛАШЕНИ ПОЛИТИЧАРИ САД, АЛИ И ХОЛИВУД И АМЕРЧКА ПОП-МУЗИКА

         АМЕРИЧКИ интернет-сервис за размену знања Quora поставио је својим корисницима питање: зашто се становници САД сматрају глупим?

         Заправо, питање је било постављено овако: Због чега цео свет Американце сматра глупим, упркос томе што САД имају највећи БДП?

         Прикупљена указивања су, примера ради, показала да Американци навише брину о томе како зарадити новац, што смањује њихов интерес према областима знања које, по њиховом уверењу, не могу доносити новац – према математици, географији и историји.

         Било је и указивања да само 20 одсто Американаца може рачунати на дипломе добрих универзитета, а да 20 одсто има само по неколико разреда основне школе.

         Такође: да су формирању стереотипа о глупим становницима САД допринели и Холивуд и америчка поп-музика јер уопште не подстичу ни на какве „озбиљне мисли”. У овом контексту је био апострофиран филм „Форест Гамп” који је „многе навео на закључак да су Американци малоумни као нација”.

         Многи учесници „анкете” су указивали да величина територије САД, која је смештена између два океана, утиче на то да многи Американци нигде не путују  не знају стране језике.

         Било је и одговора у стилу: памет Американаца не репрезентују ни наши политичари; неки нас сматрају глупим и због њиховог држања у свету. За пример су навођени држање и говори Џорџа Буша-млађег.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари