ОБАМА:Главни проблем Америке је све већа социјална неравноправност

УКАЗАО ДА ЈЕДАН ОДСТО НАЈБОГАТИЈИХ АМЕРИКАНАЦА ИМА 288 ПУТА ВИШЕ ОД „АКТИВА ПРОСЕЧНЕ ПОРОДИЦЕ”

         РАСТУЋА економска неравноправност један је од најоштријих проблема који стоје пред САД – рекао је сународницима амерички председник Барак Обама.

         „Један одсто најбогатијих Американаца располаже активама које су 288 пута веће од актива просечне породице. То је за нашу земљу рекорд.  Зато можемо рећи да је главни принцип на коме почива наша економија прилично доведен у питање“ – нагласио је Обама.

         У наставку је додао да се са тим проблемом не суочавају само САД већ и све друге развијене земље. Признао је ипак да се у Сједињеним државама „највише и најјаче осећа проблем растуће неравноправности“.

         Амерички експерти су одмах уочили да Обама – указавши на проблем – није предложио ни једну једину меру за његово ублажавање или отклањање. Једино је обећао да ће у најскорије време донети мере које ће омогућити стварање такозваних „перспективних зона“ и по градовима и ван њих – на територијама, како је рекао, којима је потребна државна подршка.

         „Уколико отворимо додатне могућности, чак ће и Детроит, који је банкротирао моћи да поврати своје позиције и да напредује“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари