ДРЕЈЦЕР: Вашингтон провоцира отворени рат са Русијом

АМЕРИЧКИ ПОЛИТИЧАР УПОЗОРИО ДА ЋЕ СЛАЊЕ ТРУПА САД У УКРАЈИНУ БИТИ - КАТАСТРОФА

         ПРОВОЦИРАЊЕ отвореног рата са Русијом, иза којег стоји нестрава амбиција САД да буду лидери по сваку цену, може имати катастрофалне последице за цео свет – упозорио је амерички политичар и оснивач портала StopImperialism.com Ерик Драјцер.

         „Ово што сада гледамо, није, наравно, ни први ни последњу пут да се САД понашају овако. Међутим, америчке војне снаге у Украјини – у времеповећање напетости у односима између Русије и САД – могу бити само фактор ескалације конфликта” – нагласио је Дрејцер, коментаришући најаве да ће Пентагон упутити своје трупе у Украјину.

         Командант америчких снага у Европи, Вашингтон планира да своје снаге пошаље у Украјину већ овога пролећа. Наводно са једним јединим задатком: да обуче четири батаљона украјинске националне гарде.

         Дрејцер, са своје стране, опомиње да је то „најопаснија могућа тактика”.

         Упоредо са Дрејцером, огласио се и Виктор Медведчук, лидер Украјинског избора, који је указао да ће Вашингтон убрзо послати у Европу Збигњева Бжежинског да кључним земљама Старог континента објасни оно што није успео Џорџ Сорош: да је Русија највећа претња за ЕУ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари