Алијин син и не помишља да треба утврдити колике су његове «заслуге» за лоше резултате СДА

ТВРДИ ДА ЈЕ ЗА ПОМИРЕЊЕ И СА ОНИМА СА КОЈИМА СЕ РАНИЈЕ САМ БИО РАЗИШАО

* «Никада нисам за то да угледни и способни људи напуштају СДА. Погрешан је приступ да СДА кани нешто против Звиздића. Звиздић је сам дао изјаву да ће напустити и остале ултиматуме, мислим да то није требало»

________________________________________________________________

       КАНИМО да поставимо дијагнозу стања до наредног колегијума, крајем идуће седмице планирамо седницу Председништва и да донесемо одлуке и видимо где се радило добро, где није, казао је данас након седнице колегијума СДА лидер ове странке Бакир Изетбеговић.

       На питање да ли се причало о односу са Денисом Звиздићем, казао је:

       «Тражио сам да се без господина Звиздића не улази у дубину и суштину ствари. Није се могло избјећи, али то није темељито разматрано. Мислим да су породични разлози у питању", додао је Изетбеговић, преноси Н1.

       «Било би одговора, пало је тешких речи. Мислим да је време да стану те тешке речи, да даље не расклимавамо структуру странке и да не збуњујемо припаднике странке и чланове", казао је предсједник СДА.

       Изетбеговић је казао да су турбуленције унутар странке последица резултата избора у неким местима.

       «Ствара се нервоза, у Сарајеву смо имали врло лош резултат. Ствара се нервоза и траже кривци и не смемо дозволити да то наруши структуру странке. Морамо видети шта су разлози што нисмо успели у Сарајеву, а јесмо у Вогошћи или нисмо у Зеници а јесмо у Високом. Одговори нису једноставни, неки су у руководству, неки објективни", рекао је Изетбеговић.

       За крај је рекао да је он за опцију помирења, па и са оним с којим се раније разишао.

       «Никада нисам за то да угледни и способни људи напуштају СДА. Погрешан је приступ да СДА кани нешто против Звиздића. Звиздић је сам дао изјаву да ће напустити и остале ултиматуме, мислим да то није требало", закључио је Изетбеговић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари