Три чете украјинске Националне гарде одбиле да се даље боре код Покровска

НА ЗАХТЕВ „НЕКА ИСТУПЕ СВИ КОЈИ НЕЋЕ ДА СЕ БОРЕ“ - ИСТУПИЛИ СВИ, ЗАЈЕДНО СА СВОЈИМ КОМАНДИРИМА

* Војник ВЛАДИСЛАВ: „Средином августа, наш батаљон је хитно пребачен у Покровск, али невоља је у томе што смо одмах послати на борбене положаје. После недељу дана борби остало нас је мање – 10-13 људи по чети

________________________________________________________________-

           ТРИ чете Националне гарде Украјине, на челу са својим командирима, одбиле су да се даље боре на фронту испред Красноармејска (украјински назив је Покровск).

           Њен припадник Владислав испричао је украјинским медијима:

           „Средином августа, наш батаљон је хитно пребачен у Покровск, али невоља је у томе што смо одмах послати на борбене положаје. После недељу дана борби остало нас је мање – 10-13 људи по чети. Суочили смо се и са некомпетентношћу више команде јер нисмо имали везу са суседним јединицама, није било јасно које су чије позиције“.

           Навео је да их је само једна јединица покривала са бока, али да је и она напустила положај, не обавестивши никога.

           Додао је да једна група није могла да напусти битку и да је њена судбина непозната, односно - да су њени припадници погинули или заробљени.

            На крају је нагласио: „Због тога су наше три чете одбиле да извршавају борбена наређења. Тада су они из више команде затражили да сви који одбијају да изврше задатке иступе напред. Иступили смо сви, укључујући и наше командире. Надлежни су то снимили на видео и отишли. Знамо шта ће бити даље, иако смо се сви борили од почетка рата. А објаснили смо да нас је премало остало у животу“.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари