Путинов указ: Русија ће пружати уточиште странцима који беже од својих неолибералних режима

ЗА ЊИХ НЕЋЕ ВАЖИТИ ИМИГРАЦИОНЕ КВОТЕ И НЕЋЕ МОРАТИ ДА ЗНАЈУ РУСКИ ЈЕЗИК И ИСТОРИЈУ

* Основ за подношење захтева за пресељење у РФ, како је прецизирано, може бити одбацивање политике земље у којој су рођени (или живе), „наметања деструктивних неолибералних идеолошких смерница” које су у супротности са „традиционалним руским духовним и моралним вредностима”

* У РФ традиционалне вредности укључују живот, достојанство, људска права и слободе, патриотизам, грађанство, служење отаџбини и одговорност за њену судбину, као и високе моралне идеале, јаку породицу, стваралачки рад, приоритет духовног над материјалним, хуманизам, милосрђе, правду, колективизам, узајамну помоћ и поштовање, историјско памћење и континуитет генерација, као и јединство народа Русије

_________________________________________________________________

           ВЛАСТИ Русије пружаће хуманитарну подршку и уточиште странцима који не прихватају деструктивне неолибералне ставове у својим земљама.

           То ће омогућавати указ Владимира Путина о помоћи људима који деле руске традиционалне духовне и моралне вредности.

           Такви странци ће одсад моћи да са породицама поднесу захтев за привремени боравак у Русији без подношења документа који потврђује знање руског језика.

           Као што следи из Основа државне политике одобрених 2022. године, традиционалне вредности укључују снажну породицу, патриотизам, историјско памћење и континуитет генерација, као и јединство народа Руске Федерације.

           Документ који је потписао преседник РС званично се зове - Указ о пружању хуманитарне подршке појединцима који деле традиционалне руске духовне и моралне вредности. А циљ му је „заштита основних људских права и слобода и подршка појединцима који су направили слободан избор у корист духовних, културних и правних веза са Руском Федерацијом“.

           Према указу, страни држављани ће моћи да поднесу захтев за привремени боравк у Руској Федерацији мимо имиграционих квота и без доказа да поседују неопходно познавање историје Руске Федерације. Русија и основе руског законодавства.

           Основ за подношење захтева за пресељење у РФ, како је прецизирано, може бити одбацивање политике земље у којој су рођени (или живе), „наметања деструктивних неолибералних идеолошких смерница” које су у супротности са „традиционалним руским духовним и моралним вредностима”.

           Руском Министарству спољних послова Указом је наложено да подносиоцима захтева издаје за почетак визе за једнократни улазак са роком важења три месеца.

           МСП Русије је указом обавезано и да направи списак страних држава које воде „деструктивну неолибералну политику“.

           Указом из новембра 2022. године, Путин је прецизирао да традиционалне вредности „формирају поглед на свет грађана Руске Федерације“, да се преносе с генерације на генерацију и да су „у основи сверуског грађанског идентитета и јединственог културног простора земље“.

Такође: да традиционалне вредности укључују „живот, достојанство, људска права и слободе, патриотизам, грађанство, служење отаџбини и одговорност за њену судбину, као и високе моралне идеале, јаку породицу, стваралачки рад, приоритет духовног над материјалним, хуманизам, милосрђе, правду, колективизам, узајамну помоћ и поштовање, историјско памћење и континуитет генерација, као и јединство народа Русије“.

           Посланик Државне думе Виталиј Милонов поводом указа је рекао:

           „Наша земља и наша култура остају једини светионик разума и очувања европског традиционализма у мору толерантног, инклузивног лудила. Драго ми је што је модерна Русија у целом свету повезана са оним вредностима које се две хиљаде година називају хришћанским. Искрено ми је жао западног света који се одлучио за колективно самоубиство“.

           Јарослав Нилов, функционер Државне думе, указује:

           „Странци који желе да се преселе у Русију због неслагања са политиком својих земаља у области духовноги моралног моћи ће да добију привремену боравишну дозволу и уточиште по поједностављеној процедури“.

           Правни експерт Иља Русјајев, наглашава да Путинов указ има за циљ одржавање духовног мира и традиционалних основа у Русији као мултиконфесионалној и мултиетничкој земљи:

            „Ово је и дефинитиван сигнал светској заједници. Указ одражава и жељу Русије да се позиционира као алтернативни центар гравитације за оне који не деле западне либералне вредности“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари