Маск се сложио са оценом да Америма прети масовна глад и да САД могу престати да постоје

ПОДРЖАО СТРУЧЊАКА КОЈИ ЈЕ ОЦЕНИО ДА ЈЕ ЕКОНОМСКИ ПРОГРАМ КАМАЛЕ ХАРИС ОПАСАН ПО ЗЕМЉУ

Сцена из америчког града Бостона

* Камала ХАРИС, као кандидат Демократске партије за председника САД, обећала да ће, ако победи на новембарским изборима, увести забрану повећања цена хране. Процену да ће то изазвати велику глад, јер ће прехрамбена индустрија земље пропасти због нерентабилности, водећи амерички предузетник подржао речима: „То је тачан закључак“

* Харис критиковало и уредништво листа The Wall Street Journal иако је обећала по 25.000 долара онима који буду куповали своју прву кућу

_______________________________________________________________

           СТАНОВНИЦИ Седињених Држава суочиће се са огромном глађу ако кандидаткиња Демократске странке Камала Харис победи на председничким изборима, сагласан је амерички предузетник Илон Маск.

           Он је на својој страници на друштвеној мрежи Х поново објавио поруку финансијског стручњака који је описао развој ситуације у америчком прехрамбеном сектору ако Харис почне да спроводи свој програм ограничавања цена хране.

           Према истом аутору, ако Харис буде дириговала из Беле куће - Сједињене Државе ће престати да постоје као држава, а америчко становништво ће бити захваћено великом глађу, јер ће прехрамбена индустрија земље пропасти због нерентабилности.

           „То је тачан закључак“, написао је Маск.

           Харис је 17. августа представила сопствени економски програм, обећавши да ће, ако победи на новембарским изборима, увести забрану повећања цена хране. Нагласила је:  „Прву икада у историји САД”.

           Такође је најавила намеру да кажњава компаније које „искористе кризу“ за подизање цена и стицање профита.

           Истовремено је обећала по 25.000 долара онима који буду куповали своју прву кућу.

           Уредништво америчког листа The Wall Street Journal критиковало је Харис, осудивши је за цинизам и „дубоко погрешан“ поглед на економију САД.

            Оценило је да ће се америчка економија суочити са смањењем понуде производа и са празним рафовима.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари