Бивши шеф ЦИА Помпео: Нико више не слуша Бајдена и не верује у лидерство САД

УПОЗОРИО: СИТУАЦИЈА ЈЕ ОПАСНА ЈЕР НЕМА НИКОГА КО БИ ДОНОСИО ОДЛУКЕ ВАЖНЕ ЗА САД И НАШЕ САВЕЗНИКЕ

Овако је полагао заклетву

као државни секретар САД

* Мајк ПОМПЕО: Имамо војнике, морнаре, пилоте и маринце широм света, а они су сада у већој опасности јер је наш ланац командовања, наш модел лидерства, озбиљно доведен у питање чињеницом да имамо шефа државе који није у стању да одврати наше противнике

_______________________________________________________________

          НИКО више не слуша Џоа Бајдена и не верује у лидерство САД на светској сцени, оценио је бивши амерички државни секретар Мајк Помпео.

          Он је Fox News рекао да то ствара опасну ситуацију јер у Сједињеним Државама нема никога ко би доносио исправне одлуке за земљу и њене савезнике.

          - Ово су, нагласио је, опасна времена. То виде и наши противници, питајући се: ко је на челу САД? Ко је задужен за америчку националну безбедност? Ко доноси одлуке о томе да се негде пошаље још оружја, рецимо, на Блиски исток?

          - Украјинци продиру у Русију. Председник Бајден каже да то представља претњу Русији, али је наравно његова политика увек била да тражи од Украјинаца да то не раде. Када он каже „Немој то да радиш“, чини се да га нико не слуша, јер мислим да остатак света више не сматра да је Америка лидер на светској сцени.

          - То ствара опасност не само за Украјину, Европу или Израел. То је такође опасно за саме Сједињене Државе. Имамо војнике, морнаре, пилоте и маринце широм света, а они су сада у већој опасности јер је наш ланац командовања, наш модел лидерства, озбиљно доведен у питање чињеницом да имамо шефа државе који није у стању да одврати наше противнике.

           - Шта мисле власти Ирана, Израела, Украјине и Русије? Како тамо виде ситуацију? Виде тим у којем нема никога ко доноси одлуке, у којем нема правог врховног команданта који узима у обзир нове информације, доноси одлуке и наређује. За наведене земље је стању у Вашингтону сигнал за акцију. Зато је и претња Израелу много већа, јер САД немају јасан ланац командовања, не постоји лидер који преузима одговорност.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари