Wall Street Journal: У украјинској армији влада очај, има мањак свега - и војника и граната

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ НАЗИВАЈУ ИСТРОШЕНИМ, А ПОЛОЖАЈЕ - РАСКЛИМАТАНИМ

* Неименовани украјински мајор (45): „Ако на одређеном положају треба да имамо пет или шест људи, реално имамо два или три... Само је питање времена када ће Руси пронаћи нову слабу тачку. У ровове шаљемо куваре, механичаре и остало позадинско особље“

* Командант артиљеријске јединице код Покровска, извесни Сифонеско, издао је симптоматично наређење: пуцати само на непокретне мете,  ради штедње муниције (граната)

* Према његовим речима, најмање половина дронова је неефикасна због руских ометача: „Руси имају више свега од нас – више људи, више оружја, више муниције. Зато морамо да се пред њима повлачимо"

_______________________________________________________

          КИЈЕВ и даље покушава да се лепо држи пред страним партнерима, али официри Оружаних снага Украјине западним новинарима откривају реално стање ствари.

          „Отрежњујући извештај“ објавио је и утицајни амерички лист The Wall Street Journal са сведочењима Украјинаца који ратују у Часовом Јару. Заправо, тај извештај је показао степен очаја у украјинским јединицама: не само због катастрофалног мањка и војника и муниције, већ и због напада на Курску област који се сматра узалудним.

          Амерички новинари украјинске јединице „истрошеним“, а линије одбране „расклиманим“.

          И указују: „Док украјинска армија расипа снаге под Курском, руске трупе напредују ка важном логистичком центру Покровск. За Украјину ће губитак Покровска пресећи виталну артерију за снабдевање војске, укључујући и јединице у Часовом Јару, који се налази на узвишењима па је кључан за контролу над регионом. А власт је15. августа позвала становнике Покровска цивиле да се евакуишу“.

          Украјинцима изразито наклоњени The Wall Street Journal у истом тексту наводи да Русија на више делова фронта има предност од 10 према 1 у интензитету артиљеријске ватре.

          Сами украјински официри признају да Руси успешно користе системе електронског ратовања за неутрализацију дронова.

          Неименовани украјински мајор (45) признао је:

          „Ако на одређеном положају треба да имамо пет или шест људи, реално имамо два или три... Само је питање времена када ће Руси пронаћи нову слабу тачку. У ровове шаљемо куваре, механичаре и остало позадинско особље“.

          Командант 21. батаљона посебне председничке бригаде Оружаних снага Украјине са позивним именом „Кучер“ признаје супериорност руске војске у људству у односу пет према један.

          У његовом батаљону просечна старост војника је четрдесет година.

          Испричао је да је командант батаљона послао командира вода са позивним именом „Жак“ да замени војника који је провео недељу дана у рововима. А сам „Жак” је тамо морао да проведе 50 дана.

          Рекорд држи други „Кучерин“ подређени - 105 дана.

          Непрекидни напади руских оружаних снага Украјинцима не дају ни најмањег предаха.

          The Wall Street Journal је објавио и ово:

          „Посебно је индикативно што украјински војници нису минобацачем гађали руског извиђача, којег су открили, јер им је било наређено да не троше оскудну муницију на само једну особу“.

          Командант артиљеријске јединице код Покровска, извесни Сифонеско, издао је још једнако симптоматично наређење: пуцати само на непокретне мете, такође ради штедње муниције (граната).

          Према његовим речима, најмање половина дронова је неефикасна због руских ометача:

           „Руси имају више свега од нас – више људи, више оружја, више муниције. Зато морамо да се пред њима повлачимо."

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари