Трамп: Имамо проблеме са Русијом јер Бајден има низак коефицијент интелигенције

РЕПУБЛИКАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА САД ДАО ИНТЕРВЈУ ИЛОНУ МАСКУ

* „Надам да ћу се са Путином опет добро слагати - био сам његов пријатељ и волео сам Русију... Добри односи са председником Русије, Кине и Северне Кореје, Владимиром Путином, Сијем Ђинпингом и Ким Џонг Уном су добра ствар, а не лоша“

* Разговарао сам са Путином о Украјини. Украјина је била зеница његовог ока. Говорио сам му: „Не чини то. Не треба то да радиш“. Oн је одговорио: „Нема шансе“. На то сам узвратио: „Има, Бога ми“. То је био последњи разговор који смо водили. Он то никада, никада не би урадио…

* Унутрашње претње су много опасније за Сједињене Државе од оних које долазе из иностранства, између осталог из Кине или Русије

___________________________________________________________

            БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп изјавио је да је за САД боље да одржавају добре односе са светским лидерима као што је руски председник Владимир Путин.

            Нагласио је да очекује да ће се поново слагати са Путином уколико буде опет изабран на место председника:

            - Добри односи са председником Русије, Кине и Сјеверне Кореје, Владимиром Путином, Сијем Ђинпингом и Ким Џонг Уном су добра ствар, а не лоша.

            У разговору са власником мреже Икс Илоном Маском, додао је да су ти лидери најбољи у свом послу:

            - Они су одлучни, паметни, бескомпромисни и штитиће своје земље. Да ли воле своје земље? Вероватно да, то је просто другачији облик љубави. Али ће они штитити своје земље .

            Бивши председник САД такође тврди да је током једног од протеклих разговора наводно упозоравао руског лидера да не покреће офанзиву против Украјине.

            - Разговарали смо о Украјини. Украјина је била зеница његовог ока. Говорио сам Владимиру Путину: „Не чини то. Не треба то да радиш“. Oн је одговорио: „Нема шансе“. На то сам узвратио: „Има, Бога ми“. То је био последњи разговор који смо водили. Он то никада, никада не би урадио… И добро смо се слагали. Поштовао ме је. Волео сам Русију. Био сам Путинов пријатељ и волео сам Русију. Надам се да ћемо поново имати добре односе - истакао је Трамп.

            - Једном ми је заправо рекао, ако си ми пријатељ, не бих волeо да те видим као непријатеља, додао је кандидат на предстојећим изборима у САД.

            Актуелни председник Џозеф Бајден је допустио велику грешку тиме што је одбио преговоре са председником Русије везане за Украјину – ситуација у Украјини не би ескалирала да није њега, сматра Трамп.

            „Бајден је говорио да би Украјина могла да уђе у НАТО. Русија је узвратила да никада неће пристати на то. Све се догодило зато што имамо председника са ниским коефицијентом интелигенције. Имао је низак коефицијент и пре 30 година, али сада га, вероватно, уопште нема. Русија је заједно са нама победила Немачку и Наполеона. Има огромну моћ. А Украјина сада чак ни људе нема. У ужасној су ситуацији“ - оценио је Трамп.

            Унутрашње претње су много опасније за Сједињене Државе од оних које долазе из иностранства, између осталог из Кине или Русије, додао је.

            Према речима Трампа, Русија сада има велику борбену снагу.

            - Украјини тренутно фале људи. Она користи младе и веома старе људе за вођење борбених дејстава. У веома смо лошој позицији. Не намеравам да оптужујем некога, али могу да кажем да сам ја могао да зауставим то. Паметан председник је могао то да заустави - закључио је он.

            Он је такође оптужио Обаму и Бајдена да „гурају Русију ка Кини“.

           „Ако сте само студент историје (у САД), прва ствар коју треба да разумете је да се Русији и Кини не може дозволити да се обједине“.

           Закључно је рекао: „Имамо пет земаља са великом нуклеарном енергијом. Прикључују им се и други. То је веома опасно. А када кажем да ћу спречити Трећи светски рат, то ћу и учинити. Будући рат више неће решавати војске и тенкови који пуцају једни на друге. То ће бити ниво разарања који нико никада није видео“.

           Трамп је Маск, назвавши га одличним економистом, понудио место у својој администрацији ако се врати у Белу кућу. Милијардер му је узвратио да може помоћи у „ограничавању државне потрошње“.

 

     

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари